Test: Going To School - 2


10 Questions MCQ Test EVS for Class 4 | Test: Going To School - 2


Description
This mock test of Test: Going To School - 2 for Class 4 helps you for every Class 4 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 4 Test: Going To School - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Going To School - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 4 students definitely take this Test: Going To School - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Going To School - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 4 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In the Northern Hills, children go to school through miles of _________?

Solution:

In the Northern Hills, children go to school through miles of snow. They hold hands and walk carefully.

QUESTION: 2

If the snow is soft, children’s feet sink into it. When the snow is frozen, they may ______________?

Solution:

If the snow is soft, their feet sink into it. When the snow is frozen, they may slip and fall, so they have to stay careful.

QUESTION: 3

Rocky paths are rocky and ________?

Solution:

The paths in mountains are generally rocky and uneven.

QUESTION: 4

Rocky path is used by children for going to school in ______________?

Solution:

In many party of Uttarakhand children live in the mountains. The paths are rocky and uneven. Although it’s difficult to walk on these but local children easily learn to race up and
down.

QUESTION: 5

Children move on snow for going to school in ______________?

Solution:

In the Northern Hills, children go to school through miles of snow. They hold hands and walk carefully.

QUESTION: 6

Vallam is used by children for going to school in ______________?

Solution:

In some parts of Kerala, children use a vallam (small wooden boat) to reach school. It is a traditional boat in Kerala which is used to cross small rivers and lakes.

QUESTION: 7

Trolly is used by children for going to school in ______________?

Solution:

To cross the wide and deep river to get to school Children use Trolley in Ladakh.

QUESTION: 8

Bamboo Bridge is used by children for going to school in ______________?

Solution:

It rains very much in some areas such as Assam. Sometimes after the rain, there is knee-high water everywhere. Children use the Bamboo Bridge to go to school.

QUESTION: 9

Camel cart is used by children for going to school in ______________?

Solution:

Sand is all around in the desert in Rajasthan. It also gets very hot in the day. Children ride in a camel-cart to reach school.

QUESTION: 10

Jugad is used by children for going to school in ______________?

Solution:

Jugad is something that is made by using limited resources with minimal expanses in an innovative way. This vehicle is also made by putting together various available parts to serve
as a passenger carrier. It is used in Gujarat.

Related tests