Test: Idioms And Proverbs- 2


25 Questions MCQ Test Verbal Aptitude Basics Duplicated | Test: Idioms And Proverbs- 2


Description
This mock test of Test: Idioms And Proverbs- 2 for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for CAT Test: Idioms And Proverbs- 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Idioms And Proverbs- 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Test: Idioms And Proverbs- 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Idioms And Proverbs- 2 extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In the armed forces, it is considered a great privilege to die in harness. 

Solution:

die in harness: to die while still at work.

QUESTION: 2

To be above board  

Solution:

To be above board: business agreement which is honest and not trying to deceive anyone.

QUESTION: 3

To hit the nail right on the head 

Solution:

To hit the nail right on the head: to describe exactly what is causing a situation or problem

QUESTION: 4

To set one's face against  

Solution:
QUESTION: 5

The cricket match proved to be a big draw.

Solution:

big draw: a big source of attraction.

QUESTION: 6

I met him after a long time, but he gave me the cold shoulder.  

Solution:
QUESTION: 7

He passed himself off as a noble man.  

Solution:
QUESTION: 8

To be the question  

Solution:

Assume the truth of an argument or proposition to be proved, without arguing it.
Begging the question means "to elicit a specific question as a reaction or response," and can often be replaced with "a question that begs to be answered."
 

QUESTION: 9

A man of straw 

Solution:

'A man of straw' is a man whose character is weak and who lacks definite beliefs; a man of no substance. Therefore option A is the correct answer. 
Options B, C and D are incorrect because these are not the correct meanings of the given phrase.

QUESTION: 10

 Sobhraj could be easily arrested because the police were tipped off in a advance. 

Solution:

tipped off : to give someone a warning or secret information about something.

QUESTION: 11

A black sheep 

Solution:

In the English language, 'Black sheep' is an idiom used to describe an odd or disreputable member of a group, especially within a family.

QUESTION: 12

To leave someone in the lurch  

Solution:

Past Perfect Tense,
Had you just turned out the lights when she woke up

QUESTION: 13

To catch a tartar  
 

Solution:

To catch a tartar: to deal with someone or something that proves unexpectedly troublesome or powerful.

QUESTION: 14

To play second fiddle  

Solution:

To play a supporting or minor role in relation to someone else: “Tired of playing second fiddle, she resigned and started her own company.” In an orchestra, the position of second violinist (fiddle) is not as glamorous as that of first violinist.

QUESTION: 15

To put one's hand to plough 

Solution:

Option B is the correct answer because 'to put one's hand to the plough' means to begin or undertake a difficult task.

QUESTION: 16

To make clean breast of  

Solution:

To make a clean breast of it' means to confess to one's mistakes or transgressions, to tell the truth about oneself. Therefore option C is the correct answer.

QUESTION: 17

To drive home  

Solution:

The idiom 'to drive home' means to emphasize an important point about something to someone. You state it in a very forceful and effective way so it is well delivered to the other end.

QUESTION: 18

To have an axe to grind  

Solution:

Option A is the correct answer because 'to have an axe to grind' means to have a private reason for doing or being involved in something.
Options B, C and D are incorrect because these are not the correct meanings of the given phrase. 
Option E is incorrect because the correct answer has already been chosen.
 

QUESTION: 19

To keeps one's temper  

Solution:

"To keeps one`s temper” : To be in good mood

QUESTION: 20

 To end in smoke  

Solution:

To end in smoke: to be destroyed or ruined.

QUESTION: 21

This matter has been hanging fire for the last many months and must therefore be decided one way or the other. 

Solution:

hanging fire: to delay, wait, hold back, or hesitate.

QUESTION: 22

When he heard that he had once again not been selected he lost heart.  

Solution:

lost heart: having lost confidence or enthusiasm.

QUESTION: 23

To cry wolf  

Solution:
QUESTION: 24

To smell a rat 

Solution:

To smell a rat: to suspect or realize that something is wrong in a particular situation.

QUESTION: 25

 To pick holes  

Solution:

To pick holes: to try and make an idea or piece of work seem bad by finding all the things that are wrong or missing.

Similar Content

Related tests