Test: Introduction To Accounting - 1


20 Questions MCQ Test Accountancy Class 11 | Test: Introduction To Accounting - 1


Description
This mock test of Test: Introduction To Accounting - 1 for Commerce helps you for every Commerce entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Commerce Test: Introduction To Accounting - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Introduction To Accounting - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Commerce students definitely take this Test: Introduction To Accounting - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Introduction To Accounting - 1 extra questions, long questions & short questions for Commerce on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

What accounting method is followed for the recording of transactions?

Solution:
  • Double-entry booking provides a more accurate look at a company’s financial position than single-entry bookkeeping.
  • One reason for this is because double-entry bookkeeping implements the matching principle.
  • The matching principle uses accrual accounting rules to record revenue and the expenses related to revenue.
  • Recording both revenue and expenses provides an accurate calculation of profits and losses.
  • Profits and losses are represented on the income statement, which includes accounts calculated directly from the entries made in double-entry bookkeeping.
QUESTION: 2

Book keeping mainly concerns with which part of accounting process?

Solution:

Bookkeeping is the recording of financial transactions, and is part of the process of accounting in business. Bookkeeping refers mainly to the record-keeping aspects of financial accounting, and involves preparing source documents for all transactions, operations, and other events of a business.

QUESTION: 3

Which is the last step of accounting as a process of information?

Solution:

Communication of information is the last step of accounting as process of accounting information. Communicating the information is very necessary for the outsiders so they can look over the affairs and working efficiency of the business.

QUESTION: 4

Posting of entries in the ledger is done from _____

Solution:

After the transactions are recorded in the journal, it is then posted in the principal book called as 'Ledger'. The process of transferring the entries from journal to respective ledger accounts is called ledger posting. Balancing of ledgers is carried to find out differences at the end of the year.

QUESTION: 5

Which is the evidence of business transaction?

Solution:

Evidence in support of a business transaction is called Voucher. Vouchers are the primary evidence of business transactions having taken place.

QUESTION: 6

Sale is also known as ________

Solution:

Revenue from operations can be defined as the income generated by an entity from its daily core business operations. If the entity is able to generate a steady flow of income from its operations, it is said to have been running successfully. It is also called operating revenue. So basically revenue from operations means sales of the business

QUESTION: 7

____ users are the groups outside the business entity who uses the information to make decisions about the business entity

Solution:

External users are people outside the business entity (organization) who use accounting information. Examples of external users are suppliers, banks, customers, investors, potential investors, and tax authorities.

QUESTION: 8

Which of the following is a limitation of accounting?

Solution:

Window dressing is the way in the accounting work to cover-up the fraud done by showing in correct manner. So,this one is the limitation of accounting.

QUESTION: 9

Following information is related to Trade discount except

Solution:

Correct Answer :- c

Explanation : Trade discount : The purpose of this discount is to persuade the buyer to buy more goods. It is Offered at an agreed percentage of list price at the time of selling goods. This discount is not recorded in the account books as it is deducted in the invoice/cash memo.

Cash discount : The objective of providing cash discount is to encourage the debtors to pay the dues promptly. This discount is recorded in the account books.

QUESTION: 10

A company prepares statement of Profit and Loss in the form prescribed in the Companies Act of

Solution:

Companies Act, 1956 (The Act) which provides the instructions for the preparation of the Balance Sheet and Statement of the Profit & Loss of the Company. The purpose for revising the reporting format of the financial accounts of the Company was mainly to bring it in par with the International Financial Reporting Standards (IFRS).

QUESTION: 11

A liability is a current liability if it satisfies

Solution:

Liabilities are to be classified as current if any one of four specified conditions is met. The conditions are:
a) It expects to settle the liability in its current operating cycle
b) It holds the liability primarily for trading
c) The liability is due to be settled within 12 months
d) It does not have an unconditional right to defer settlement of the liability for at least 12 months after the reporting period.
All other liabilities are to be classified as non-current. 

QUESTION: 12

The time between the acquisition of an asset for processing and its conversion into cash and cash equivalent is called

Solution:

The operating cycle is also known as the cash conversion cycle. In the context of a manufacturer the operating cycle has been described as the amount of time that it takes for a manufacturer's cash to be converted into products plus the time it takes for those products to be sold and turned back into cash. In other words, the manufacturer's operating cycle involves:

  • Paying for the raw materials needed in its products.
  • Paying for the labor and overhead costs needed to convert the raw materials into products.
  • Holding the finished products in inventory until they are sold.
  • Waiting for the customers' cash payments for the products that have been sold.
QUESTION: 13

Which one of the following is not a fictitious asset?

Solution:

Correct Answer :- c

Explanation : Intangible assets in case of Goodwill is the value added to the firm which is realizable in nature, whereas  fictitious assets do not possess any realizable value as they are created due to accounting entry due to the occurrence of deferred revenue expenditure.

QUESTION: 14

The expense that has been incurred but has not been paid are called

Solution:

Outstanding expenses are those expenses which have been incurred and consumed during an accounting period and are due to be paid but are not paid.
Examples include outstanding salary, outstanding rent, etc. Outstanding expenses are recorded in the books at the end of an accounting period to show true numbers of a business.

QUESTION: 15

Debtors and Bills Receivable are shown as _________

Solution:
  • Trade receivables are amounts billed by a business to its customers when it delivers goods or services to them in the ordinary course of business.
  • These billings are typically documented on formal invoices, which are summarized in an accounts receivable aging report.
  • This report is commonly used by the collections staff to collect overdue payments from customers.
  • In the general ledger, trade receivables are recorded in a separate accounts receivable account, and are classified as current assets on the balance sheet if you expect to receive payment from customers within one year.
QUESTION: 16

The person who makes the investment and bears all the risks connected with the business is called

Solution:

Proprietor is the person who invested capital in the business and bear all the risks,and also known as the owner of the business.

QUESTION: 17

Which one of the following is not a current liability?

Solution:

Debentures are also long term liabilities. These are the long term loan but company makes bonds and debentures as their products for getting loan money more fastly. Company gives interest on debentures.

QUESTION: 18

Expenditure on purchase of machinery is a

Solution:

Machinery is a permanent asset of the business and can be used for many years but it will benefit to the business until it is installed and erected at a proper place. So amount spent on purchase of machinery, on its installation and erection is capital expenditure.

QUESTION: 19

Amount paid in advance for a particulars expense is known as_____

Solution:

Prepaid expenses are when a company gives an employee money in advance to pay for a known cost. Instead of asking that employee to pay out of their own pocket, you give them the money before they need it

QUESTION: 20

Which of the following accounts can be classified as a real account?

Solution:

A real account is an account that retains and rolls forward its ending balance from period to period. The areas in the balance sheet in which real accounts are found are assets, liabilities, and equity. 

The real accounts are the balance sheet accounts which include the following: Asset accounts (cash, accounts receivable, buildings, etc.) Liability accounts (notes payable, accounts payable, wages payable, etc.) Stockholders' equity accounts (common stock, retained earnings, etc.)