Test: Introduction to Numbers- 2


10 Questions MCQ Test Mathematics for Class 4 | Test: Introduction to Numbers- 2


Description
This mock test of Test: Introduction to Numbers- 2 for Class 4 helps you for every Class 4 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 4 Test: Introduction to Numbers- 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Introduction to Numbers- 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 4 students definitely take this Test: Introduction to Numbers- 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Introduction to Numbers- 2 extra questions, long questions & short questions for Class 4 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

We use ______ to separate the periods.

Solution:

All periods are separated by a comma while writing the number in its numeral form.

QUESTION: 2

99, 999 is the greatest ___ digit number.

Solution:

99, 999 is the greatest 5-digit number.

QUESTION: 3

Smallest 6 digit number = _______.

Solution:

The smallest 6-digit number is 1,00,000.

QUESTION: 4

300000 + 20000 + 4000 + 200 + 20 + 2 =______.

Solution:

300000 + 20000 + 4000 + 200 + 20 + 2 = 3,24,222

QUESTION: 5

One's period includes:

Solution:

Last three places of a number is the ones period consist of hundred, tens and ones.

QUESTION: 6

Instead of putting comma, we can ______ to separate the periods.

Solution:

Instead of putting comma, we can leave space to separate the periods.

QUESTION: 7

Ten lakhs comes in _____ period.

Solution:

Ten lakhs come under the third period of the Indian numbering system, that is, lakhs period.

QUESTION: 8

6, 46, 555 =?

Solution:

6, 46, 555 = 600000 + 40000 + 6000 + 500 + 50 + 5

QUESTION: 9

Write one lakh in figures.

Solution:

One lakh can be written in figure like 1,00,000.

QUESTION: 10

Write 4, 23, 456 in words.

Solution:

4, 23, 456 can be written in words like Four lakh twenty-three thousand four hundred fifty six 

Related tests