Test: Introduction to multiplication - 1


10 Questions MCQ Test Mathematics for Class 1 | Test: Introduction to multiplication - 1


Description
Attempt Test: Introduction to multiplication - 1 | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 1 preparation | Free important questions MCQ to study Mathematics for Class 1 for Class 1 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

9 sixes are

Solution:

9 x 6 = 54

QUESTION: 2

7 fours are

Solution:

7 x 4 = 28

QUESTION: 3

The addition fact for 2×7

Solution:

7 x 2 = 14
7 + 7 = 14

QUESTION: 4

How many wheels will 5 four-wheeler cars will have?

Solution:

5 four-wheeler cars will have 5 × 4 = 20 wheels.

QUESTION: 5

10 tens are

Solution:

10 x 10 = 100

QUESTION: 6

8 fives are

Solution:

8 x 5 = 40

QUESTION: 7

6 times 3 is equal to.

Solution:

6 times 3 = 3 + 3 + 3 + 3 + 3 + 3 = 6 × 3 = 18.

QUESTION: 8

How many pairs of stars can be made? 

Solution:

There are 10 stars in the figure. 5 pairs can be made from 10 stars. 2 + 2 + 2 + 2 + 2 = 2 × 5 = 10

QUESTION: 9

In a class, 2 students can sit on a bench. How many students can sit on 13 such benches?

Solution:

2 students can sit on a bench so, 26 students can sit on 13 benches (2 × 13 = 26)

QUESTION: 10

7 groups of 4 is equal to ___.

Solution:

7 groups of 4 = 7 × 4 = 28.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code