Test: Jugs And Mugs - 2


20 Questions MCQ Test Mathematics (Maths) for Class 2 | Test: Jugs And Mugs - 2


Description
This mock test of Test: Jugs And Mugs - 2 for Class 2 helps you for every Class 2 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 2 Test: Jugs And Mugs - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Jugs And Mugs - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 2 students definitely take this Test: Jugs And Mugs - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Jugs And Mugs - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 2 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The object that can be measured in kg is ______.

Solution:

Kilogram is used to. Measure weight of heavy objects. A bag of vegetable is the heavy so it is measured in kg.

QUESTION: 2

Which is the smallest?

Solution:

10 metre is the smallest length.

QUESTION: 3

What should be the weight on the other side of a balance so that it goes down? If one side has weight of 1 kg.

Solution:

Pan which will have heavy object will go down. 2 kg is the heaviest.

QUESTION: 4

Rahul had a bucket full of 20l water. It is telling about its ______.

Solution:

Bucket having 20 I water is telling about its capacity.  

QUESTION: 5

Which of the following can be used to roughly measure the length of a book?

Solution:

All of these objects can be used roughly to measure length of a book.

QUESTION: 6

How can you measure length of your class room accurately and faster?

Solution:

You can measure length from all of the these. But, metre tape can measure length accurately and fastly.

QUESTION: 7

Which is same as 6 m?

Solution:

1m =100 cm
6m = 6 × 100 cm

QUESTION: 8

Which is the most appropriate object to measure the weight of a water melon?

Solution:

Balance is used to measure weight of water melon. Rest are used to measure lengths.

QUESTION: 9

If the weight of 6 oranges is equal to 4 apples. Then weight of 12 oranges will be equal to

Solution:

Weight of 6 oranges = weight of 4 apples.
Weight of 6 × 2 = 12 oranges = weight of 4 × 2 = 8 apples.

QUESTION: 10

Fill in the blank Weight of 300 g of oranges is ______ than 50 g of grapes.

Solution:

Weight of 300 g of oranges is greater than 50 g of grapes.

QUESTION: 11

The distance of Rahul's home is lesser than

Solution:

The distance of Rahul's home is lesser than Sonam's home.

QUESTION: 12

Write the following in ascending order:
2 m, 300 cm, 100 cm

Solution:

100 cm < 2 m < 300 cm
or 1m
or 3m

QUESTION: 13

Arrange the following objects in the order of their length from smallest to longest.
                        

Solution:

Length of pencil < length of book < length of table < length of door. So, A < C < B < D.

QUESTION: 14

Approximately how many pencils will measure the length of book as shown in the figure?

Solution:

From the image, it can be observed that 2 pencils are required to measure a book.

QUESTION: 15

Who has the shortest foot span?

Solution:

Since Sameer has taken 12 foot spans to measure the distance. So, he has shortest foot span.

QUESTION: 16

The distance of Ravi's home from school is greater than

Solution:

The distance of Ravi's home from school is greater than Shweta's home.

QUESTION: 17

Choose the odd one out

Solution:

Only option has discussed about weight. Rest have the measurement of length.

QUESTION: 18

Three glasses of water can fill a water-bottle. How many glasses of water are required to fill 4 such water-bottles?

Solution:

3 glasses of water can fill a water - bottle.
3×4=12glasses of water can fill 4 water-bottles.

QUESTION: 19

Match the best estimate of measurement of weight with the objects given.

Solution:

QUESTION: 20

Read the statements and mark them as True (T) or False (F). Gram is a unit to measure weight of a lion. Kilogram is a unit to measure weight of a sack of rice.

Solution:

Statement A is wrong. Gram is a unit to measure small things not a big lion.

Similar Content

Related tests