Test: Logical Sequence- 3


30 Questions MCQ Test Logical Reasoning (LR) and Data Interpretation (DI) | Test: Logical Sequence- 3


Description
This mock test of Test: Logical Sequence- 3 for LR helps you for every LR entrance exam. This contains 30 Multiple Choice Questions for LR Test: Logical Sequence- 3 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Logical Sequence- 3 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. LR students definitely take this Test: Logical Sequence- 3 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Logical Sequence- 3 extra questions, long questions & short questions for LR on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Key2. Door3. Lock
4. Room5. Switch on 

Solution:

The correct order is :

KeyLockDoorRoomSwitch on
13245

QUESTION: 2

In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Word2. Paragraph3. Sentence
4. Letters5. Phrase 

Solution:

The correct order is :

LettersWordPhraseSentenceParagraph
41532

QUESTION: 3

In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Police2. Punishment3. Crime
4. Judge5. Judgement 

Solution:

The correct order is :

CrimePoliceJudgeJudgementPunishment
31452

QUESTION: 4
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Poverty2. Population3. Death
4. Unemployment5. Disease 

Solution:

The correct order is :

PopulationUnemploymentPovertyDiseaseDeath
24153

QUESTION: 5
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Family2. Community3. Member
4. Locality5. Country 

Solution:

The correct order is :

MemberFamilyCommunityLocalityCountry
31245

QUESTION: 6
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Leaf2. Fruit3. Stem
4. Root5. Flower 

Solution:

The correct order is :

RootStemLeafFlowerFruit
43152

QUESTION: 7
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Nation2. Village3. City
4. District5. State 

Solution:

The correct order is :

VillageCityDistrictStateNation
23451

QUESTION: 8
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Cut2. Put on3. Mark
4. Measure5. Tailor 

Solution:

The correct order is :

MeasureMarkCutTailorPut on
43152

QUESTION: 9
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Caste2. Family3. Newly married Couple
4. Clan5. Species 

Solution:

The correct order is :

Newly married CoupleFamilyCasteClanSpecies
32145

QUESTION: 10
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. House2. Street3. Room
4. Town5. District 

Solution:

The correct order is :

RoomHouseStreetTownDistrict
31245

QUESTION: 11
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Wall2. Clay3. House
4. Room5. Bricks 

Solution:

The correct order is :

ClayBricksWallRoomHouse
25143

QUESTION: 12
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Probation2. Interview3. Selection
4. Appointment5. Advertisement6. Application

Solution:

The correct order is :

AdvertisementApplicationInterviewSelectionAppointmentProbation
562341

QUESTION: 13
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Elephant2. Cat3. Mosquito
4. Tiger5. Whale 

Solution:

The correct order is :

MosquitoCatTigerElephantWhale
32415

QUESTION: 14
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Yarn2. Plant3. Saree
4. Cotton5. Cloth 

Solution:

The correct order is :

PlantCottonYarnClothSaree
24153

QUESTION: 15
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Infant2. Old3. Adult
4. Adolescent5. Child 

Solution:

The correct order is :

InfantChildAdolescentAdultOld
15432

QUESTION: 16
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Leaves2. Branch3. Flower
4. Tree5. Fruit 

Solution:

The correct order is :

TreeBranchLeavesFlowerFruit
42135

QUESTION: 17
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Tree2. Seed3. Flowers
4. Fruit5. Plant 

Solution:

The correct order is :

SeedPlantTreeFlowersFruit
25134

QUESTION: 18
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Adult2. Child3. Infant
4. Boy5. Adolescent 

Solution:

The correct order is :

InfantChildBoyAdolescentAdult
32451

QUESTION: 19
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Protect2. Pressure3. Relief
4. Rain5. Flood 

Solution:

The correct order is :

PressureRainFloodProtectRelief
24513

QUESTION: 20
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Presentation2. Recommendation3. Arrival
4. Discussion5. Introduction 

Solution:

The correct order is :

ArrivalIntroductionPresentationDiscussionRecommendation
35142

QUESTION: 21
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Income2. Status3. Education
4. Well-being5. Job 

Solution:

The correct order is :

EducationJobIncomeStatusWell-being
35124

QUESTION: 22
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Heel2. Shoulder3. Skull4. Neck5. Knee
6. Chest7. Thigh8. Stomach9. Face10. Hand

Solution:

The correct order is :

SkullFaceNeckShoulderHandChestStomachThighKneeHeel
39421068751

QUESTION: 23
In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.
Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

1. Rainbow2. Rain3. Sun
4. Happy5. Child 

Solution:

The correct order is :

RainSunRainbowChildHappy
23154

QUESTION: 24

In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.

Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

   1. Never    2. Sometimes    3. Generally    4. Seldom    5. Always

Solution:
QUESTION: 25

Directions to Solve

In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.

Question -

 

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

   1. Index    2. Contents    3. Title    4. Chapters    5. Introduction

 

Solution:
QUESTION: 26

In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.

Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

   1. Income    2. Status    3. Education    4. Well-being    5. Job

Solution:
QUESTION: 27

In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.

Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

   1. Table    2. Tree    3. Wood    4. Seed    5. Plant

Solution:
QUESTION: 28

In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.

Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

   1. Windows    2. Walls    3. Floor    4. Foundation    5. Roof    6. Room

Solution:
QUESTION: 29

In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.

Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

   1. Presentation    2. Recommendation    3. Arrival    4. Discussion    5. Introduction

Solution:
QUESTION: 30

In each of the following questions, arrange the given words in a meaningful sequence and thus find the correct answer from alternatives.

Question -

Arrange the words given below in a meaningful sequence.

   1. Butterfly    2. Cocoon    3. Egg    4. Worm

Solution:

Related tests