Test: Meeting Life Challenges


10 Questions MCQ Test Psychology Class 12 | Test: Meeting Life Challenges


Description
This mock test of Test: Meeting Life Challenges for Humanities/Arts helps you for every Humanities/Arts entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Humanities/Arts Test: Meeting Life Challenges (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Meeting Life Challenges quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Humanities/Arts students definitely take this Test: Meeting Life Challenges exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Meeting Life Challenges extra questions, long questions & short questions for Humanities/Arts on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

What do challenges, problems, and difficult circumstances put us to?

Solution:

All the challenges, problems, and difficult circumstances put us to stress. Thus, if handled properly, stress increases the probability of one’s survival. Stress is like electricity. It gives energy, increases human arousal, and affects performance.

QUESTION: 2

What are events that cause our body to give the stress response?

Solution:

Stressors are events that cause our body to give a stress response. Such events include noise, crowding, a bad relationship, or the daily commuting to school or office.

QUESTION: 3

What does cortisol stand for?

Solution:

This leads to physiological changes seen in the fight-or-flight response. The second pathway involves the pituitary gland, which secretes the corticosteroid(cortisol), which provides energy.

QUESTION: 4

The behavioural responses to stress are virtually what?

Solution:

The behavioural responses are virtually limitless, depending on the nature of the stressful event.

QUESTION: 5

Social discrimination, interpersonal hurt, low grades in school, etc., are causes of what?

Solution:

There could be a number of causes of frustration such as social discrimination, interpersonal hurt, low grades in school, etc. These are not only symptoms of stress, but they cause further stress for us.

QUESTION: 6

What type of person experiences daily hassles?

Solution:

Attending to various emergencies are daily hassles experienced by a housewife.

QUESTION: 7

How many major effects of stress are associated with the stressed state?

Solution:

There are four major effects of stress associated with the stressed state, viz.emotional, physiological, cognitive, and behavioural.emotional effects : those who suffer fromstress are far more likely to experience mood swings, and show erratic behaviourthat may alienate them from family and friends.

QUESTION: 8

What is the state of physical, emotional, and psychological exhaustion known as?

Solution:

This state of physical, emotional, and psychological exhaustion is known as burnout. There is also convincing evidence to show that stress can produce changes in the immune system and increase the chances of someone becoming ill.

QUESTION: 9

What study studies the effects of stress on the immune system?

Solution:

Psychoneuroimmunology studies the effects of stress on the immune system. How people respond to stress is substantially influenced by their perceptions, personalities, and biological constitutions. Stress and the immune system stress can cause illness by impairing the workings of the immune system.

QUESTION: 10

What does the immune system produce?

Solution:

The immune system also leads to the production of antibodies.

Related tests