Test: Multiplication And Division - 1

Test: Multiplication And Division - 1

Test Description

10 Questions MCQ Test Mathematics for Class 4: NCERT | Test: Multiplication And Division - 1

Test: Multiplication And Division - 1 for Class 4 2022 is part of Mathematics for Class 4: NCERT preparation. The Test: Multiplication And Division - 1 questions and answers have been prepared according to the Class 4 exam syllabus.The Test: Multiplication And Division - 1 MCQs are made for Class 4 2022 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises, MCQs and online tests for Test: Multiplication And Division - 1 below.
Solutions of Test: Multiplication And Division - 1 questions in English are available as part of our Mathematics for Class 4: NCERT for Class 4 & Test: Multiplication And Division - 1 solutions in Hindi for Mathematics for Class 4: NCERT course. Download more important topics, notes, lectures and mock test series for Class 4 Exam by signing up for free. Attempt Test: Multiplication And Division - 1 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 4 preparation | Free important questions MCQ to study Mathematics for Class 4: NCERT for Class 4 Exam | Download free PDF with solutions
 1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you?
Test: Multiplication And Division - 1 - Question 1

An auditorium had 240 rows of chairs. If there are 170 chairs in each row, how many persons can be seated in the auditorium?

Detailed Solution for Test: Multiplication And Division - 1 - Question 1

No. of chairs in each row = 240 No. of rows of chairs = 170
∴Total no. of chairs =240 × 170=40800
∴ 40800 persons can be seated in the auditorium.

Test: Multiplication And Division - 1 - Question 2

Identify the missing number. 163 × 38 = (160 + 3) × [ ]

Detailed Solution for Test: Multiplication And Division - 1 - Question 2

163 = 160 + 3 and 38 = 35 + 3 So, 163 × 38=(160 + 3) × (35 + 3)
∴ The missing number is (35 + 3).

Test: Multiplication And Division - 1 - Question 3

Find the product obtained when the difference between 12030 and 8107 is multiplied by 37.

Detailed Solution for Test: Multiplication And Division - 1 - Question 3

The difference between 12030 and 8107 multiplied by 37 is written as (12030 − 8107) × 37 = 3923 × 37= (3900 + 23) × (40 − 3)

Test: Multiplication And Division - 1 - Question 4

Identify the product of 684 and 43 rounded off to the nearest 100.

Test: Multiplication And Division - 1 - Question 5

The total weight of 4 dictionaries and 1079 exercise books is 75 kg. If each exercise book weighs 68 g, what is the weight of each dictionary?

Detailed Solution for Test: Multiplication And Division - 1 - Question 5

total weight = 75 kg = 75000g

since, 1 kg = 1000g

weight of 1 excercise book = 68g

weight of 1079 excercise book = 68 * 1079 = 73372g

so, weight of 4 dictionary = 75000- 73372 = 1628g

therefore, weight of 4 dictionary = 1628/ 4 = 407g

hence the weight of 1 dictionary is 407 grams

Test: Multiplication And Division - 1 - Question 6

The cost of a bicycle is Rs. 797. What is the cost of 8 bicycles?

Test: Multiplication And Division - 1 - Question 7

What is the number in [    ] if 8 × 6 = 2 × [ ] × 8?

Detailed Solution for Test: Multiplication And Division - 1 - Question 7

8 × 6 = 2 × 3 × 8 (Since, 6 = 2 × 3)

Test: Multiplication And Division - 1 - Question 8

Sumanth saves Rs. 250 every month. How much money will he be saving in one year?

Detailed Solution for Test: Multiplication And Division - 1 - Question 8

Rs.250 × 12 = Rs. 3000

Test: Multiplication And Division - 1 - Question 9

Which digit should be placed in [  ], so that the following multiplication is correct?

Detailed Solution for Test: Multiplication And Division - 1 - Question 9

Since 3 × 7 = 21, and 523 × 7 = 3661, the missing digit is 3.

Test: Multiplication And Division - 1 - Question 10

A school club has 525 members. If each member pays Rs. 11 as the membership fee, how much money is collected?

Detailed Solution for Test: Multiplication And Division - 1 - Question 10

Money collected = Rs. 11 × 525 = Rs. 5775

Mathematics for Class 4: NCERT

24 videos|44 docs|32 tests
 Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF Use Coupon Code
Information about Test: Multiplication And Division - 1 Page
In this test you can find the Exam questions for Test: Multiplication And Division - 1 solved & explained in the simplest way possible. Besides giving Questions and answers for Test: Multiplication And Division - 1, EduRev gives you an ample number of Online tests for practice

Mathematics for Class 4: NCERT

24 videos|44 docs|32 tests