Test: My Home- 2


10 Questions MCQ Test Social Science for Class 2 | Test: My Home- 2


Description
This mock test of Test: My Home- 2 for Class 2 helps you for every Class 2 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 2 Test: My Home- 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: My Home- 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 2 students definitely take this Test: My Home- 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: My Home- 2 extra questions, long questions & short questions for Class 2 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Where does a lion live?

Solution:
  • Lion live in den.
  • Lions live in groups that are called prides.
QUESTION: 2

Where does a dog live?

Solution:

A doghouse, dog house, dogshed or kennel is a small shed commonly built in the shape of a house, intended to provide dogs with a sense of security and protection from various weather conditions.

QUESTION: 3

Where does a rabbit live?

Solution:
  • Rabbits in the wild normally sleep in burrows.
  • They dig holes and tunnels to go sleep and relax in there. Because they find it safe to hide from their predators.
QUESTION: 4

Which house is made up of mud and straw?

Solution:
  • A house made of mud and straw is called a Kutcha house.
  • Such houses are called temporary houses.
QUESTION: 5

Which house is made up of bricks and cement?

Solution:
  • Pucca houses are strong houses and are made up of wood, bricks, cement, iron rods and steel.
  • Flats and bungalows are also a type of Pucca houses.
QUESTION: 6

Big pucca houses are called

Solution:
  • Big pucca houses are called bungalows.
  • These houses are durable and are thus called pucca houses.
QUESTION: 7

In cities, there are tall buildings called

Solution:

High-rise building, also called high-rise, multistory building tall enough to require the use of a system of mechanical vertical transportation such as elevators.

QUESTION: 8

Which house is made up of snow?

Solution:
  • An igloo is a type of hut built from snow, mainly by Inuits.
  • An igloo has a domed shape and is made of compacted bricks of snow.
QUESTION: 9

Places with heavy rainfall have

Solution:
  • Houses in stilts are built in the areas of heavy rainfall.
  • This type of house is common in some part of South East Asia and West Africa.
QUESTION: 10

Which house is called a floating house?

Solution:
  • Houseboats are a unique transformation of a simple concept of the house on the water.
  • Houseboats are floating house on water bodies like a lake.

Similar Content

Related tests