Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1

# Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1

Test Description

## 10 Questions MCQ Test Cyber Olympiad for Class 9 | Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1

Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 for Class 9 2022 is part of Cyber Olympiad for Class 9 preparation. The Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 questions and answers have been prepared according to the Class 9 exam syllabus.The Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 MCQs are made for Class 9 2022 Exam. Find important definitions, questions, notes, meanings, examples, exercises, MCQs and online tests for Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 below.
Solutions of Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 questions in English are available as part of our Cyber Olympiad for Class 9 for Class 9 & Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 solutions in Hindi for Cyber Olympiad for Class 9 course. Download more important topics, notes, lectures and mock test series for Class 9 Exam by signing up for free. Attempt Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 9 preparation | Free important questions MCQ to study Cyber Olympiad for Class 9 for Class 9 Exam | Download free PDF with solutions
 1 Crore+ students have signed up on EduRev. Have you?
Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 1

### If the day after tomorrow is Saturday. What day was three days before yesterday?

Detailed Solution for Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 1

Day after tomorrow is Saturday, means today is Thursday. Yesterday was Wednesday, three days before Wednesday was Sunday.

Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 2

### How many days will be there from 26th January 2008 to 15th may 2008 if both days included?

Detailed Solution for Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 2

January 2008 = 6 days
February 2008 = 29 days
March 2008 = 31 days
April 2008 = 30 days
May 2008 = 15 days
Total number of days from 26th January 2008 to 15th May 2008 = 6 + 29 + 31 + 30 + 15 = 111 days

Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 3

### Ganesh is 7 ranks ahead of Suman in a class of 39. If Suman’s rank is 17th from the last. What is Ganesh’s rank from the start?

Detailed Solution for Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 3

Suman is 17th from the last.
Ganesh is 7 ranks ahead from suman
So, Ganesh is 17 + 7 = 24th from the last.
No. of students ahead of Ravi in rank
= 39 – 24 = 15
So, Ganesh is 16th from start.

Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 4

Rohit is 15th from the front in a column students. There are thrice as many behind him as there are in front. How many students are there between Rohit and the 7th students from the end of column?

Detailed Solution for Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 4

No. of students in front of Rohit = 14
No. of students behind Rohit = 14 × 3 = 42
Total no. of students = 14 + 1 + 42 = 57
In a column of 57, 7th students from end = 515 + from start
No. of students between 15th & 51st = 35

Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 5

What will be the difference between the sum of odd digits and the sum of even digits in the number 9286571?

Detailed Solution for Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 5

Sum of odd digits = 9 + 5 + 7 + 1 = 32
Sum of even digits = 2 + 8 + 6 = 16
Difference = 2 2 – 16 = 6

Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 6

How many times even numerals are used if you write all the numbers from 291 to 299?

Detailed Solution for Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 6

291, 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298, 299.
In these numbers even numerals are used 13 times.

Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 7

Himanshu is 14th from the right end in a row of 40 boys. What is the his position from the left end?

Detailed Solution for Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 7

Himanshu’s position from left end = [40 –14] + 1 = 27

Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 8

Manju is 8th rank ahead of Minu who ranks 26th in a class of 42. What is the Manju’s rank from the last?

Detailed Solution for Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 8

Minu’s rank = 26th
Manju’s rank = 26 – 8 = 18th
No. of students behind Manju in rank = 42 – 18 = 24th
Manju’s rank from last = 24 + 1 = 25th

Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 9

If the day before yesterday was Saturday, what day will fall on the day after tomorrow?

Detailed Solution for Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 9

Day before yesterday was Saturday means today is Monday.
So, day after tomorrow is Wednesday.

Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 10

In a row of boys, Sanjay is 5th from the left and Ranjan is 6th from the right. When they exchange their position, then Sanjay becomes 13th from the left. What will be Ranjan’s position from the right?

Detailed Solution for Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 - Question 10

Position of Ranjan from right = = [(13 – 5) + 6]th = 8 + 6 = 14th

## Cyber Olympiad for Class 9

13 docs|50 tests
 Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF Use Coupon Code
Information about Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 Page
In this test you can find the Exam questions for Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1 solved & explained in the simplest way possible. Besides giving Questions and answers for Test: Number, Ranking & Time Sequence Test- 1, EduRev gives you an ample number of Online tests for practice

13 docs|50 tests