Test: Numbers - 1


10 Questions MCQ Test Mathematics (Maths) for Class 3 | Test: Numbers - 1


Description
This mock test of Test: Numbers - 1 for Class 3 helps you for every Class 3 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 3 Test: Numbers - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Numbers - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 3 students definitely take this Test: Numbers - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Numbers - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 3 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Sneha had a collection of 948 stickers. Which of he following is the CORRECT number name for 948?

Solution:

Number name for 948 is nine hundred and forty eight.

QUESTION: 2

Which of the following shows CORRECT number name of Mr Sharma's house number? Mr Sharma's House Number

Solution:

Number name for 9521 is Nine thousand five hundred and twenty one.

QUESTION: 3

Which of the following set of numbers is in the order from the lowest to the highest?

Solution:

1920 < 9102 < 9321 < 9468 < 9768
are arranged from the lowest to the highest.

QUESTION: 4

The greatest four digit even number that can be formed using 7, 0, 6, 5 without repeating the digits is __.

Solution:

The greatest four digit even number formed by using 7, 0, 6, 5 without repetition is 7650.

QUESTION: 5

Which place value will determine the larger number among the two? 7295, 7259

Solution:

Here, ten's place determines the larger of the two numbers because both the numbers have same digits at hundred's and thousand's place.

QUESTION: 6

How many four digit numbers can be formed, sing 7, 5, 0, 2 only once in a number?

Solution:

The four digit numbers formed by using 7, 5, 0, 2 are 2057, 2075, 2507, 2570, 2750, 2705, 5027, 5072, 5702, 5720, 5270, 5207, 7205, 7025, 7250, 7520, 7502, 7052 So, total numbers formed = 18.

QUESTION: 7

6935 is same as __.

Solution:

6935 = 6000 + 900 + 30 + 5

QUESTION: 8

Sonia is playing with some number cards. She made a deck of these cards and pulled the cards as shown below.

Her mother asked which is the largest possible 4 digit number can be formed using all cards? Help her to find the answer.

Solution:

The largest possible four digit number formed using all cards is 8652.

QUESTION: 9

Which of the given abacus shows the number less than 1345?

Solution:

Abacus in option (a) shows 1345. Abacus in option (b) shows 5231. Abacus in option (c) shows 1353. Abacus in option (d) shows 1215. So, abacus in option (d) represents the number less than 1345.

QUESTION: 10

Which of the following number names belongs to the dog's number? 

Solution:

Nine hundred and twenty seven belongs to the dog's number.

Similar Content

Related tests