Test: Numbers From Twenty-one To Fifty - 1


10 Questions MCQ Test Mathematics (Maths) for Class 1 | Test: Numbers From Twenty-one To Fifty - 1


Description
This mock test of Test: Numbers From Twenty-one To Fifty - 1 for Class 1 helps you for every Class 1 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 1 Test: Numbers From Twenty-one To Fifty - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Numbers From Twenty-one To Fifty - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 1 students definitely take this Test: Numbers From Twenty-one To Fifty - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Numbers From Twenty-one To Fifty - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 1 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

What number comes before? __ , 48

Solution:

If we start counting from 1 we get that 47 comes before 48
Example: 1, 2........45, 46, 47, 48, 49.....

QUESTION: 2

What number comes in between 35 , __ , 37?

Solution:

1, 2, 3,.......30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37.....so on.
So, 36 comes in between 35 & 37.

QUESTION: 3

Which among the following number is less?

Solution:

If we start counting from 1 we get:

  • 22 is the smallest.
  • 36 comes after that.
  • 45 is the second largest number from the given numbers.
  • 50 is the largest.

So, 22 is less.

QUESTION: 4

What number comes last? 41, 46 , 35 , 26

Solution:
  • First 26 comes
  • Then, 35 comes
  • Then, 41 comes
  • Largest number is 46. Hence it comes at last.
QUESTION: 5

Write the number 29 in words

Solution:

29- Twenty nine.

QUESTION: 6

Write the number 34 in words

Solution:

34 - Thirty four

QUESTION: 7

Choose the greater number in words?

Solution:
  • Twenty one is the smallest.
  • Then comes twenty four.
  • Then comes twenty five.
  • Twenty six is the greatest among the given numbers.
QUESTION: 8

What number comes first? 25 , 29 , 46 , 39

Solution:

From counting: 25, 29, 39, 46
So, 25 comes first.

QUESTION: 9

What number comes after? 26 , __

Solution:

27 comes after 26.

QUESTION: 10

Match the word "Fifty" with its number

Solution:

Fifty is same as 50.