Test: Numbers Up to 20- 1


10 Questions MCQ Test Mathematics for Class 1 | Test: Numbers Up to 20- 1


Description
This mock test of Test: Numbers Up to 20- 1 for Class 1 helps you for every Class 1 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 1 Test: Numbers Up to 20- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Numbers Up to 20- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 1 students definitely take this Test: Numbers Up to 20- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Numbers Up to 20- 1 extra questions, long questions & short questions for Class 1 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which box shows zero apples in it?

Solution:
  • Box has nothing in it. It means this box has zero apple in it.
QUESTION: 2

How many stars are there in the cloud?

Solution:
  • 10 stars are there in the cloud.
QUESTION: 3

Find the number that comes in between the numbers shown in the given figure.

Solution:
  • 17 comes in between 16 and 18.
QUESTION: 4

Which of the following sign you will use in the following blank?

Solution:

QUESTION: 5

A basket has space for keeping 10 eggs but only 4 eggs are kept in it. How many more eggs you can put in it?

Solution:
  • 6 more eggs we can put in it.
QUESTION: 6

Choose odd one out.

Solution:
  • 4 comes in between 3 and 5 is odd one out as all other options are one less than a number.
QUESTION: 7

Geeta, Shakti and Abhishek are 3 friends, who among the 3 has maximum letters in his/ her name?

Solution:
  • Geeta has 5 letters in her name, Shakti has 6 letters in his name and Abhishek has 8 letters in his name.
  • Abhishek has maximum number of letters in his name.
QUESTION: 8

12 and 17 has _____ at tens places.

Solution:
  • 12 and 17 has 1 at tens places.
QUESTION: 9

If you count numbers from 10 to 20 in backward direction what will come just before 11 in the backward counting?

Solution:
  • Counting 10 to 20 in backward direction means 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, and 11.
  • In this counting 12 comes just before 11.
QUESTION: 10

8 tens + 8 ones = _____.

Solution:
  • 88 → 8 tens + 8 ones.

Related tests