Test: Our Earth


10 Questions MCQ Test Online MCQ Tests for Class 2 | Test: Our Earth


Description
Attempt Test: Our Earth | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 2 preparation | Free important questions MCQ to study Online MCQ Tests for Class 2 for Class 2 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

What is the model of the Earth called?

Solution:

A globe is a spherical model of Earth, of some other celestial body, or of the celestial sphere. Globes serve purposes similar to maps, but unlike maps, they do not distort the surface that they portray except to scale it down. A model globe of Earth is called a terrestrial globe.

QUESTION: 2

The shape of the Earth is ?

Solution:

The Earth is almost completely round. The force of gravity would pull the Earth into a perfect sphere shape, but the fast rotation of Earth on its axis, an imaginary line running from the North Pole to the South Pole, reduces the effect of gravity on the equator.

QUESTION: 3

The brown and the green parts on Earth show?

Solution:

The brown, yellow and green parts are land. And the white parts are ice and snow.

QUESTION: 4

More than half of the Earth is?

Solution:

About 71 percent of the Earth's surface is water-covered, and the oceans hold about 96.5 percent of all Earth's water. 

QUESTION: 5

What moves on land?

Solution:

Some vehicles move on land. Most land vehicles have wheels. Examples of land vehicles are bicycles, cars, motorcycles, and trains. Land vehicles that are powered by an engine or motor are called motor vehicles.

QUESTION: 6

What do we need to breathe?

Solution:

Because breath help us live and it also helps in functioning all the parts of our body.

QUESTION: 7

Earth is also called ?

Solution:

Earth is our home. It is also the only planet with oceans. In fact, Earth is covered mostly with water. That is why it is called the Blue Planet.

QUESTION: 8

Sea Water is -

Solution:

Seawater is a complex mixture of 96.5 percent water, 2.5 percent salts, and smaller amounts of other substances, including dissolved inorganic and organic materials, particulates, and a few atmospheric gases.

QUESTION: 9

We grow food on this type of landform

Solution:

Plains are more suitable to agriculture than plateaus because they are low, flat lands that have deep, fertile soil. A plain is an area of flat land that actually covers around one-third of the Earth's land.

QUESTION: 10

This landform is cooler than the plains

Solution:

Mountains are cooler than plains because as we go higher the temperature n pressure decreases so that's why the plain area are hotter n mountains are cooler.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code