Test: Our School- 1


10 Questions MCQ Test Social Science for Class 1 | Test: Our School- 1


Description
This mock test of Test: Our School- 1 for Class 1 helps you for every Class 1 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 1 Test: Our School- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Our School- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 1 students definitely take this Test: Our School- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Our School- 1 extra questions, long questions & short questions for Class 1 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

What do you call a place where you can find a lot of books?

Solution:

A library is a collection of materials, books or media that are easily accessible for use and not just for display purposes. It is responsible for housing updated information in order to meet the user's needs on a daily basis.

QUESTION: 2

What is our school name?

Solution:
QUESTION: 3

What can we do in this room?

Solution:

A room set aside for practising or performing music; a public room or small hall for musical performances.

QUESTION: 4

Where can you find the bed in our school?

Solution:

The School Clinic is a place within the school campus wherein primary care is rendered to a sick patient – First Aid and initial nursing assessments are given during emergent situation.

QUESTION: 5

The place where we can do cool science experiments is called

Solution:

A room or building equipped for scientific experiments, research, or teaching, or for the manufacture of drugs or chemicals.

QUESTION: 6

Where can you play slide, swing, and trampoline at school?

Solution:

An outdoor area provided for children to play in, especially at a school or public park.

QUESTION: 7

Where do you go when you need to wash your hands?

Solution:

A toilet is a small room used for privately accessing the sanitation fixture (toilet) for urination and defecation. Toilet rooms often include a sink (basin) with soap for handwashing, as this is important for personal hygiene. These rooms are typically referred to as "half-bathrooms" (half-baths; half of a whole or full-bathroom).

QUESTION: 8

 A place at school where you can buy lunch and snack is called?

Solution:

A canteen is a store that sells food and drink at an institution like a camp, School and college, or military base. A canteen can also be a small container used to carry water to drink. If you're at summer camp, you can buy snacks at the canteen.

QUESTION: 9

Where can you find this room?

Solution:

The floor of a building above the ground floor.

QUESTION: 10

A place at school where you can make beautiful mess with paint.

Solution:

A room in a school set aside for instruction in the visual arts.

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!

Similar Content

Related tests