Test: Priority Inversion, Tasks,Threads & Process


15 Questions MCQ Test Embedded Systems (Web) | Test: Priority Inversion, Tasks,Threads & Process


Description
This mock test of Test: Priority Inversion, Tasks,Threads & Process for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Test: Priority Inversion, Tasks,Threads & Process (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Priority Inversion, Tasks,Threads & Process quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Test: Priority Inversion, Tasks,Threads & Process exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Priority Inversion, Tasks,Threads & Process extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the following allows a lower priority task to run despite the higher priority task is active and waiting to preempt?

Solution:

Explanation: The priority inversion mechanism where the lower priority task can continue to run despite there being a higher priority task active and waiting to preempt.

QUESTION: 2

What happens to the interrupts in an interrupt service routine?

Solution:

Explanation: In the interrupt service routine, all the other interrupts are disabled till the routine completes which can cause a problem if another interrupt is received and held pending. This can result in priority inversion.

QUESTION: 3

Which of the following is a part of RTOS kernel?

Solution:

Explanation: The ISR can send the message for the tasks and it is a part of RTOS kernel.

QUESTION: 4

Which of the following is an industrial interconnection bus?

Solution:

Explanation: The VMEbus is an interconnection bus which is used in the industrial control and many other real-time applications.

QUESTION: 5

 Which of the following supports seven interrupt priority level?

Solution:

Explanation: The VMEbus supports seven interrupt priority level which allows the prioritisation of the resources.

QUESTION: 6

What type of interrupt handling is seen in multiprocessor applications?

Solution:

Explanation: The multiprocessor applications allows distributed handling in which the direct communication with the individual masters is possible.

QUESTION: 7

Which of the following is an asynchronous bus?

Solution:

Explanation: The VMEbus is based on Eurocard sizes and is asynchronous which is similar to the MC68000.

QUESTION: 8

Which of the following is not a priority based?

Solution:

Explanation: The fairness system allows the system which requires different characteristics from those originally provided and the system response that is not a priority based. The fairness system is not a priority based where the bus access is distributed across the requesting processors.

QUESTION: 9

Which of the following can be used to refer to entities within the RTOS?

Solution:

Explanation: The threads and processes can be used to refer to entities within the RTOS. They provide an interchangeable replacement for the task. They have a slight difference in their function. A process is a program in execution and it has its own address space whereas threads have a shared address space. The task can be defined as a set of instructions which can be loaded into the memory.

QUESTION: 10

 Which of the following defines the set of instructions loaded into the memory?

Solution:

Explanation: The task can be defined by the set of instructions which is loaded into the memory and it can split into two or more tasks.

QUESTION: 11

 Which of the following does not uses a shared memory?

Solution:

Explanation: The program in execution is known as the process. The process does not share the memory space but the threads have a shared memory address. When the CPU switches from process to another, the current information is stored in the process descriptor.

QUESTION: 12

 Which can be supported if the task or process maintains a separate data area for each thread?

Solution:

Explanation: The multiple threads can be supported only if the process or task can maintain a separate data areas for each thread.

QUESTION: 13

Which of the following can own and control the resources ?

Solution:

Explanation: The task and process have several characteristics and one such is that the task or process can own or control resources and it has threads of execution which are the paths through the code.

QUESTION: 14

 Which of the following uses its own address space?

Solution:

Explanation: Threads uses a shared memory space and it uses the memory space of the process.

QUESTION: 15

 Which of the following possesses threads of execution?

Solution:

Explanation: The process has threads of execution which are the paths through the code.

Similar Content

Related tests