Test: Pronouns And Possessive Adjectives - 2


15 Questions MCQ Test English Class 6 | Test: Pronouns And Possessive Adjectives - 2


Description
This mock test of Test: Pronouns And Possessive Adjectives - 2 for Class 6 helps you for every Class 6 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 6 Test: Pronouns And Possessive Adjectives - 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Pronouns And Possessive Adjectives - 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 6 students definitely take this Test: Pronouns And Possessive Adjectives - 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Pronouns And Possessive Adjectives - 2 extra questions, long questions & short questions for Class 6 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Fill in the blanks with possessive pronouns or adjectives.

My work is no business of __________

Solution:

Yours is the correct answer. 
Mine, yours, his, hers ,ours are the possessive pronouns. They are used without nouns . 

QUESTION: 2

No, that’s not __________ That pen is blue. My pen is green.

Solution:

Mine is the correct ✔ answer. 
Mine, yours, hers, ours are the possessive pronouns. They are used without nouns. So, here mine is the right one.

QUESTION: 3

Fill in the blanks with possessive pronouns or adjectives.

The teacher told the children to open __________ books.

Solution:

Their is the correct answer. 
My, our, his, her, your, and their are the possessive adjectives. They are used at the beginning of the noun phrases.

QUESTION: 4

__________ home is located downtown, so it’s close to my work.

Solution:

Our is the correct ✔ answer. 
My, our, his, her, your and their are the possessive adjectives. They are used at the beginning of the noun phrases. So, our is the right one. 

QUESTION: 5

Fill in the blanks with possessive pronouns or adjectives.

How is that cousin of __________?

Solution:

yours is the correct ✔ answer. 
Mine, yours, hers, ours are the possessive pronouns. They are used without nouns. So ,here yours is the right one.

QUESTION: 6

My brother doesn’t like __________ new job because it’s very boring.

Solution:

His is the correct ✔ answer. 
My, our, his, her, your, and their are the possessive adjectives. They are used at the beginning of the noun phrases.
 

QUESTION: 7

Fill in the blanks with possessive pronouns or adjectives.

A friend of __________ has invited me to France.

Solution:

Mine is the correct ✔ answer. 
Mine, yours, hers, ours are the possessive pronouns. They are used without nouns. So, mine is the correct✔ answer.

QUESTION: 8

The cat was hungry and tired, so it ate all __________ food and fell asleep.

Solution:

Its answer is the correct ✔ answer.
My, your, his, her, its, our and their are possessive adjectives. They are used at the beginning of noun phrases.

QUESTION: 9

Fill in the blanks with possessive pronouns or adjectives.

Jane broke __________ leg mountain climbing

Solution:

Her is the correct ✔ answer. 
My, your, his, her, our  and their are possessive adjectives. They are used at the beginning of noun phrases. 

QUESTION: 10

It’s not theirs, it’s __________ We bought it yesterday.

Solution:

Ours is the correct ✔ answer. 
Mine, yours, his, hers, ours are the possessive pronouns. They are used without nouns. So, here ours is the right one

*Multiple options can be correct
QUESTION: 11

Her friend says it’s __________, but I think it belongs to them.

Solution:

Here, gender of friend is not mentioned so it can either be her or his.  So all the three options can be correct. 

QUESTION: 12

What time does __________ English class begin?

Solution:

Your is the correct ✔ answer. 
We know, (My , our, his, her, your and their) are the possessive adjectives. They are used at the beginning of the noun phrases. So your is the right one.

QUESTION: 13

What do you like to do in __________ free time?

Solution:

Your is the correct answer. 
My, our, his, her, your, and their are the possessive adjectives. They are used at the beginning of the noun phrases. So, here your is the right one.
 

QUESTION: 14

__________ friend is over there by the cafeteria. Can you see him?

Solution:

My is the correct ✔ answer. 
My, your, his her, its, our and their are possessive adjectives. They are used at the beginning of noun phrases. Examples are :- My daughter, your son.

QUESTION: 15

I don’t think that sandwich is mine. I think it’s __________

Solution:

Yours is the correct answer. 
Mine, yours, his, hers, ours and theirs are possessive pronouns. They are used without nouns. And here, yours is the possessive pronoun.