Test: Reading Comprehension - 1


4 Questions MCQ Test Class 8 English by VP Classes | Test: Reading Comprehension - 1


Description
This mock test of Test: Reading Comprehension - 1 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 4 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: Reading Comprehension - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Reading Comprehension - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: Reading Comprehension - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Reading Comprehension - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Nobody knows why we sleep, but we all need to. There are no rules about how much sleep is necessary but on an average an adult sleeps for 7 hours 20 minutes. About 8% of adults are happy with 5 hours or less and 4% want 10 hours or more. Babies need between 14 to 18 hours whereas the elderly need less than they did when young but often take a nap during the day.
If you miss a couple of hours of sleep, no harm is done. You may feel tired and irritable the next day but the body soon makes up for the loss if you try to stay awake night after night, however, you soon begin to behave strangely. You lose the ability to concentrate and your judgment is impaired. You begin to imagine strange things and your behaviour becomes deranged.
There are a number of causes for sleeplessness. Worry and depression are the most common. All kinds of things in the environment can affect sleep—noise, light, cold, new surroundings, etc. Pain in illness can also keep people awake. Many people become addicted to their sleeping pills but sleeping pills do not deal with the causes of insomnia and it is better to avoid them if you can. It is much better to identify the problem and remove it.

On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. Mark the following statement as True or False.
1. On an average an adult sleeps for 7 hours and 20 minutes.
2 . If not slept properly even for a day one is unable to concentrate and starts behaving peculiarly.
3. If one stays awake night after night, he soon begins to imagine strange things.
4. Worry and depression are not the causes of sleeplessness rather they are results of sleeplessness.

Solution:

The correct option is Option D.

There are no rules about how much sleep is necessary but on an average an adult sleeps for 7 hours 20 minutes. About 8% of adults are happy with 5 hours or less and 4% want 10 hours or more. Babies need between 14 to 18 hours whereas the elderly need less than they did when young but often take a nap during the day.

If you try to stay awake night after night, you soon begin to behave strangely. You lose the ability to concentrate and your judgment is impaired. You begin to imagine strange things and your behaviour becomes deranged.

QUESTION: 2

Nobody knows why we sleep, but we all need to. There are no rules about how much sleep is necessary but on an average an adult sleeps for 7 hours 20 minutes. About 8% of adults are happy with 5 hours or less and 4% want 10 hours or more. Babies need between 14 to 18 hours whereas the elderly need less than they did when young but often take a nap during the day.
If you miss a couple of hours of sleep, no harm is done. You may feel tired and irritable the next day but the body soon makes up for the loss if you try to stay awake night after night, however, you soon begin to behave strangely. You lose the ability to concentrate and your judgment is impaired. You begin to imagine strange things and your behaviour becomes deranged.
There are a number of causes for sleeplessness. Worry and depression are the most common. All kinds of things in the environment can affect sleep—noise, light, cold, new surroundings, etc. Pain in illness can also keep people awake. Many people become addicted to their sleeping pills but sleeping pills do not deal with the causes of insomnia and it is better to avoid them if you can. It is much better to identify the problem and remove it.

On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. Which word in the passage stands for sleeping disorder?

Solution:
QUESTION: 3

Nobody knows why we sleep, but we all need to. There are no rules about how much sleep is necessary but on an average an adult sleeps for 7 hours 20 minutes. About 8% of adults are happy with 5 hours or less and 4% want 10 hours or more. Babies need between 14 to 18 hours whereas the elderly need less than they did when young but often take a nap during the day.
If you miss a couple of hours of sleep, no harm is done. You may feel tired and irritable the next day but the body soon makes up for the loss if you try to stay awake night after night, however, you soon begin to behave strangely. You lose the ability to concentrate and your judgment is impaired. You begin to imagine strange things and your behaviour becomes deranged.
There are a number of causes for sleeplessness. Worry and depression are the most common. All kinds of things in the environment can affect sleep—noise, light, cold, new surroundings, etc. Pain in illness can also keep people awake. Many people become addicted to their sleeping pills but sleeping pills do not deal with the causes of insomnia and it is better to avoid them if you can. It is much better to identify the problem and remove it.

On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. Which of the following is a solution to sleeplessness?

Solution:
QUESTION: 4

Nobody knows why we sleep, but we all need to. There are no rules about how much sleep is necessary but on an average an adult sleeps for 7 hours 20 minutes. About 8% of adults are happy with 5 hours or less and 4% want 10 hours or more. Babies need between 14 to 18 hours whereas the elderly need less than they did when young but often take a nap during the day.
If you miss a couple of hours of sleep, no harm is done. You may feel tired and irritable the next day but the body soon makes up for the loss if you try to stay awake night after night, however, you soon begin to behave strangely. You lose the ability to concentrate and your judgment is impaired. You begin to imagine strange things and your behaviour becomes deranged.
There are a number of causes for sleeplessness. Worry and depression are the most common. All kinds of things in the environment can affect sleep—noise, light, cold, new surroundings, etc. Pain in illness can also keep people awake. Many people become addicted to their sleeping pills but sleeping pills do not deal with the causes of insomnia and it is better to avoid them if you can. It is much better to identify the problem and remove it.

On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. If some hours of sleep are missed, no harm is done. What harm is being talked about?

Solution: Here both the physical and psychological harm is being talked about. This is because when we try to be awake night after night we can have these harms but when we just try to be awake for couple of ours a single day no harm would rather happen.

Related tests