Test: Recreation- 1


10 Questions MCQ Test Social Science for Class 2 | Test: Recreation- 1


Description
This mock test of Test: Recreation- 1 for Class 2 helps you for every Class 2 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 2 Test: Recreation- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Recreation- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 2 students definitely take this Test: Recreation- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Recreation- 1 extra questions, long questions & short questions for Class 2 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Games keep us _____.

Solution:
  • Sports allow you will gain the satisfaction of developing your fitness and skills.
  • If you are sporty then you are more likely to have a healthy lifestyle.
QUESTION: 2

Games which we play under covered area are:

Solution:
  • The games which are played in a room or in a covered space are called indoor games.
  • Example: Chess and various board games, various card games, billiards, etc.
QUESTION: 3

Which one of the following is NOT an indoor game?

Solution:

Tennis, football, rugby, cricket, hockey and baseball are some examples of outdoor games.

QUESTION: 4

Outdoor games are played in _____.

Solution:

Outdoor games are typically any game which must be played outside, or otherwise requires a large play area.

QUESTION: 5

There are _____ players in each team of baseball.

Solution:

A baseball game is played between two teams, each composed of nine players, that take turns playing offense (batting and baserunning) and defense (pitching and fielding).

QUESTION: 6

Which one of the stadium is not in New Delhi?

Solution:

The hallowed turf of Eden Gardens is located in the heart of Kolkata, West Bengal in India.

QUESTION: 7

Which stadium is known for Tennis?

Solution:

One of the oldest and most popular spots to play tennis in the city, DLTA houses 13 courts, all of which are synthetic.

QUESTION: 8

Jawaharlal stadium is for _____.

Solution:
  • The stadium is used by the Indian national football team for international competition and Indian Athletics.
  • Since 2014, It has also been the home ground of the Indian Super League football club Delhi Dynamos.
QUESTION: 9

How many number of players are there in each team of Hockey?

Solution:

Field hockey, also called hockey, outdoor game played by two opposing teams of 11 players each who use sticks curved at the striking end to hit a small, hard ball into their opponent's goal.

QUESTION: 10

Two players play this game on a checker board. One player has a white army and the other black. They are led by soldiers called pawns.
Q. Which game are we talking about?

Solution:
  • Chess is a board game for two players.
  • It is played in a square board, made of 64 smaller squares, with eight squares on each side.

Similar Content

Related tests