Test: Resource Protection


20 Questions MCQ Test Embedded Systems (Web) | Test: Resource Protection


Description
This mock test of Test: Resource Protection for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Test: Resource Protection (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Resource Protection quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Test: Resource Protection exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Resource Protection extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

 Which of the following unit protects the memory?

Solution:

Explanation: The resources have to be protected in an embedded system and the most important resource to be protected is the memory which is protected by the memory management unit through different programming.

QUESTION: 2

Which unit protects the hardware?

Solution:

Explanation: The hardware part are protected by the memory management unit. The memory part is also protected by the memory management unit.The hardware such as the input-output devices are protected and is prevented from the direct access.

QUESTION: 3

Which mechanism can control the access?

Solution:

Explanation: Both the memory and the hardware part are protected by the memory management unit and the hardware such as the input-output devices are protected, These are prevented from the direct access. These accesses are made through a device driver and this device driver can control the serial port. Such a mechanism is called spin-lock mechanism which provides the control access.

QUESTION: 4

 Which of the following is very resilient to the system crashes?

Solution:

Explanation: The Windows NT is very resilient to the system crashes and the system will continue while the processes can crash. This is because of the user mode and the kernel mode which is coupled with the resource protection. This resilience is a big advantage over the MS-DOS and the Windows 3.1.

QUESTION: 5

Which of the following are coupled in the Windows NT for the resource protection?

Solution:

Explanation: The user mode and the kernel mode are coupled with the resource protection and this resilience in Windows NT is a big advantage over the MS-DOS and the Windows 3.1.

QUESTION: 6

Which of the following support multi-threaded software?

Solution:

Explanation: The Windows NT supports multi-threaded software in which the processes can support several independent paths or threads.

QUESTION: 7

Which provides a 4 Gbyte virtual address space?

Solution:

Explanation: The virtual address spacing in the Windows NT is somewhat different from the MS-DOS and the Windows 3.1. The Windows NT provides 4 Gbytes virtual address space for each process and that is linearly addressed using 32-bit address values.

QUESTION: 8

Which applications can be used with the Windows NT?

Solution:

Explanation: The WIN32 is also known as 32-bit or even native. It is used for the Windows NT applications which uses the same instruction set as that of the Windows NT and therefore do not need to emulate a different architecture.

QUESTION: 9

Which of the following has the same instruction set as that of the Windows NT?

Solution:

Explanation: WIN32 is used for the Windows NT applications and is also known as even native which uses the same instruction set as that of the Windows NT and therefore do not need to emulate a different architecture.

QUESTION: 10

 Which can provide more memory than the physical memory?

Solution:

Explanation: The physical memory can provide more memory than the physical memory within the system. Such memories are divided into segments and pages.

QUESTION: 11

Which of the following uses a swap file to provide the virtual memory?

Solution:

Explanation: The Windows NT use a swap file for providing a virtual memory environment. This file is dynamic and varies with the amount of memory that all the software including the device driver, operating systems and so on.

QUESTION: 12

What is the size of the swap file in the Windows 3.1?

Solution:

Explanation: The Windows 3.1 have a swap file of size 25 Mbytes.

QUESTION: 13

 What is the nature of the swap file in the Windows NT?

Solution:

Explanation: The swap file used in the Windows NT is dynamic and it varies with the amount of memory that all the software including the device driver, operating systems and so on.

QUESTION: 14

 What limits the amount of virtual memory in the Windows 3.1?

Solution:

Explanation: The swap file of Windows 3.1 have a size of 25 Mbytes and thus limits the amount of virtual memory that it can support.

QUESTION: 15

 Which of the following control and supervises the memory requirements of an operating system?

Solution:

Explanation: The virtual memory manager can control and supervises the memory requirements of the operating system.

QUESTION: 16

 What is the size of the linear address in the virtual memory manager?

Solution:

Explanation: The virtual memory manager can allocate a linear address space of size 4 Gbytes to each process which is unique and cannot be accessed by the other processes.

QUESTION: 17

How many modes are used to isolate the kernel and the other components of the operating system?

Solution:

Explanation: There are two modes that are used for isolating the kernel and the other components of the operating system from any process and user applications that are running. These are kernel mode and the user mode.

QUESTION: 18

Which are the two modes used in the isolation of kernel and the user?

Solution:

Explanation: The two modes are kernel mode and the user mode which are used for isolating the kernel and the other components of the operating system from any process and user applications that are running.

QUESTION: 19

 Which of the following must be used to isolate the access in the user mode?

Solution:

Explanation: The device driver is used to control and isolate the access when it is in user mode. This is used to ensure that no conflict is caused.

QUESTION: 20

 Which mode uses 16 higher real-time class priority levels?

Solution:

Explanation: The kernel mode processes use the 16 higher real-time class priority levels and the operating system processes will take the preference over the user applications.

Related tests