Test: Rocks and Minerals - 2


10 Questions MCQ Test Online MCQ Tests for Class 2 | Test: Rocks and Minerals - 2


Description
Attempt Test: Rocks and Minerals - 2 | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 2 preparation | Free important questions MCQ to study Online MCQ Tests for Class 2 for Class 2 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Which of the following rocks is mostly used as tiles on roof?

Solution:

Slate is used for roofing. It is formed of many layers.

QUESTION: 2

The lead in pencil is made of 

Solution:

Pencil lead is made of graphite.

QUESTION: 3

Which of the following is NOT correct about diamond?

Solution:

Diamond is the hardest rock.

QUESTION: 4

Which of the following rocks is hard, rough and reddish?

Solution:

Sandstone is a reddish, hard, and, rough rock.

QUESTION: 5

Pebbles are

Solution:

Pebbles are the pieces of broken rocks.

QUESTION: 6

The rock that is black in colour and is used as fuel.

Solution:

Coal is a black smooth rock used as a fuel.

QUESTION: 7

Which of these is/are true about the object given in the figure

Solution:

Slate is a smooth rock. It is formed as layers. It is black in colour and is used as slate or blackboard for writing.

QUESTION: 8

Which of the following pairs is NOT correct?

Solution:

Granite is used to build houses whereas diamond is used in Jewellery.

QUESTION: 9

A soft, white rock that is used to write on blackboards is

Solution:

Chalk is a soft white rock used to write on the blackboard.

QUESTION: 10

Which of the following is NOT a hard rock?

Solution:

Graphite is a smooth rock.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code