Test: Roman Numerals- 2


10 Questions MCQ Test Mathematics for Class 5 | Test: Roman Numerals- 2


Description
This mock test of Test: Roman Numerals- 2 for Class 5 helps you for every Class 5 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 5 Test: Roman Numerals- 2 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Roman Numerals- 2 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 5 students definitely take this Test: Roman Numerals- 2 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Roman Numerals- 2 extra questions, long questions & short questions for Class 5 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Directions: Give the Arabic representation for the following numerals. XI

Solution:

XI = 10 + 1 = 11

So, 11 is the Arabic representation for the numeral XI.

QUESTION: 2

Directions: Give the Arabic representation for the following numerals. IV

Solution:

IV = 5 - 1 = 4

So, 4  is the required Arabic representation.

QUESTION: 3

Directions: Give the Arabic representation for the following numerals. XXIII

Solution:

XXIII = 10 + 10 + 1 + 1 + 1 = 23

QUESTION: 4

Directions: Give the Arabic representation for the following numerals. XD

Solution:

XD = 500 - 10 = 490

QUESTION: 5

Directions: Complete the series. X. XI, XH. XIII._____.

Solution:

There is difference of one.

QUESTION: 6

Directions: Complete the series. XX. XXV. _____, XXXV. XL

Solution:

There is difference of five.

QUESTION: 7

Directions: Complete the series. L. LX. LXX._____, XC

Solution:

There is difference of ten.

QUESTION: 8

Pick the odd one out.

Solution:

The series is with the difference of 2, so it will be 19, 21, 23 and 25.

QUESTION: 9

Directions: Find the missing digit. XV - ___ = X

Solution:

[15 - 5 = 10]

QUESTION: 10

Directions: Find the missing digit. X + XXX = ___

Solution:

[10 + 30 = 40]

Similar Content

Related tests