Test: Runtime Storage Location


10 Questions MCQ Test Compiler Design | Test: Runtime Storage Location


Description
This mock test of Test: Runtime Storage Location for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Test: Runtime Storage Location (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Runtime Storage Location quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Test: Runtime Storage Location exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Runtime Storage Location extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The load instruction is mostly used to designate a transfer from memory to a processor register known as_______

Solution:

Accumulator is the process register.

QUESTION: 2

A group of bits that tell the computer to perform a specific operation is known as________

Solution:

Instruction code is the set of specific tasks to be performed

QUESTION: 3

 The time interval between adjacent bits is called the__________

Solution:

Bit time is the interval time here

QUESTION: 4

 A k-bit field can specify any one of__________

Solution:

2k is the answer

QUESTION: 5

 MIMD stands for __________

Solution:

MIMD stands for multiple instructions multiple data

QUESTION: 6

Logic gates with a set of input and outputs are arrangement of___________

Solution:

The answer is computational circuit

QUESTION: 7

he average time required to reach a storage location in memory and obtain its contents is called__________

Solution:

Access time is the time from the start of one storage device access to the time when the next access can be started.

QUESTION: 8

The BSA instruction is___________

Solution:

 BSA is branch and save return address

QUESTION: 9

 A floating point number that has an O in the MSB of mantissa is said to have__________

Solution:

 It is an underflow condition.

QUESTION: 10

 Translation from symbolic program into Binary is done in__________

Solution:

Two passes are required

Related tests