Test: Secondary Activities


10 Questions MCQ Test Geography (Prelims) by Valor Academy | Test: Secondary Activities


Description
This mock test of Test: Secondary Activities for UPSC helps you for every UPSC entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for UPSC Test: Secondary Activities (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Secondary Activities quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. UPSC students definitely take this Test: Secondary Activities exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Secondary Activities extra questions, long questions & short questions for UPSC on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Ruhr coal fields are in

Solution:

This has been one of the major industrial regions of Europe for a long time. The Ruhr region is responsible for 80 percent of Germany’s total steel production.

QUESTION: 2

Industries owned and managed by the state and private initiatives fall under

Solution:

Joint sector industries are managed by joint stock companies or sometimes the private and public sectors together establish and manage the industries.

QUESTION: 3

What is important for light industries?

Solution:

For example electronics industry

QUESTION: 4

Which is not a part of cottage industry:?

Solution:

A cottage industry is a small-scale, decentralized manufacturing business often operated out of a home rather than a purpose-built facility.

QUESTION: 5

Which one of the following industry produces raw materials for other industries?

Solution:

The industry whose products are used to make other goods by using them as raw materials are basic industries. Ex. - Iron and Steel Industry.

QUESTION: 6

Bongaigaon is an important

Solution:

It is located in India and crude oil is found here.

QUESTION: 7

Handicraft is a

Solution:

Cottage industry is a household industry is run by craftsmen.

QUESTION: 8

One of the things that is important for light industry is

Solution:

One of the things that is important for light industry is accessibility. An example is electronic industry.

QUESTION: 9

Primary products are converted into more useful commodities by

Solution:
QUESTION: 10

Sillicon Valley is located in the

Solution:

is the correct option.Silicon Valley, in the southern San Francisco Bay Area of California, San Francisco is located on the West Coast of the United States

Related tests