Test: Selecting Words- 1


10 Questions MCQ Test Verbal Aptitude Basics Duplicated | Test: Selecting Words- 1


Description
Attempt Test: Selecting Words- 1 | 10 questions in 10 minutes | Mock test for CAT preparation | Free important questions MCQ to study Verbal Aptitude Basics Duplicated for CAT Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Direction Q.1 - 10 
Pick out the most effective word(s) from the given words to fill in the blank to make the sentence meaningfully complete.

Q. Fate smiles ____ those who untiringly grapple with stark realities of life.

Solution:

Smile on: to lend support or favor

QUESTION: 2

The miser gazed ____ at the pile of gold coins in front of him.

Solution:

Avidly means to desire something longingly.
So, the miser must gaze at the pile of gold coins avidly.

QUESTION: 3

Catching the earlier train will give us the ____ to do some shopping.

Solution:

Chance fits appropriately in the blank. 

QUESTION: 4

I saw a ____ of cows in the field.

Solution:

When we are talking about cows, it means there is more than one cow. i.e a group. 

But collection of cows or group of cows is called a herd

QUESTION: 5

The grapes are now ____ enough to be picked.

Solution:

The word that we use to signify that fruits are ready is ripe. Therefore, the correct sentence here is that the grapes in the vineyard were ripe enough to be picked.

QUESTION: 6

Success in this examination depends ____ hard work alone.

Solution:

Depend on means to be needed for something to succeed.
"Success in this examination depends on hard work alone".

QUESTION: 7

My uncle decided to take ____ and my sister to the market.

Solution:

My uncle decided to take me and my sister to the market.

QUESTION: 8

If you smuggle goods into the country, they may be ____ by the customs authority.

Solution:

Confiscated means taken or seized with authority

QUESTION: 9

Man does not live by ____ alone.

Solution:

It is a famous Idiom which means:
Humans need more than just sustenance to have a fulfilled life; people have spiritual needs as well as physical needs.

QUESTION: 10

Piyush behaves strangely at times and, therefore, nobody gets ____ with him.

Solution:

Piyush behaves strangely at times and, therefore, nobody gets along with him.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code