Test: Sentence Correction- 1


10 Questions MCQ Test Verbal Aptitude Basics Duplicated | Test: Sentence Correction- 1


Description
This mock test of Test: Sentence Correction- 1 for CAT helps you for every CAT entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for CAT Test: Sentence Correction- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Sentence Correction- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. CAT students definitely take this Test: Sentence Correction- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Sentence Correction- 1 extra questions, long questions & short questions for CAT on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Improve the bracketed part of the sentence. She is (the best and wisest) girl in the class. 

Solution:

Here ‘wise’ is used in the superlative form as ‘wisest’. With superlatives, the article ‘the’ is used.

QUESTION: 2

Improve the bracketed part of the sentence. The people of Japan are (wiser than America.)

Solution:

There is a comparison between people of Japan and people of America. Since the comparison is between plurals, “those of” instead of “than of” which is used with singular 

QUESTION: 3

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which will improve the bracketed part of the sentence. In case no improvement is needed, select "no improvement".I absolutely must (seen) him, however painful it may be for me.

Solution:

Here the modal verb “must” is used with its base form “may”. In this situation when modal verb is used with base verb, the verb is used in base form. Therefore, seen is replaced with see.

QUESTION: 4

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which will improve the bracketed part of the sentence. In case no improvement is needed, select "no improvement". He (to be) positively rude.

Solution:

When talking about actions and behavior, then the subject is followed by verb + being + (adverb) adjective.

QUESTION: 5

Improve the bracketed part of the sentence. By rescuing the child from fire, the local resident (added another feather to his cap.) 

Solution:

Adding a feather in one’s cap means making a significant achievement

QUESTION: 6

 In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which will improve the bracketed part of the sentence. In case no improvement is needed, select "no improvement". She glanced back to make sure she (wasn't to be) observed.

Solution:

The sentence is in past progressive passive form and hence being is used with past participle.

QUESTION: 7

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which will improve the bracketed part of the sentence. In case no improvement is needed, select "no improvement". He must not (to be left) like this.

Solution:

The modal verb “must” is followed by the past participle form of the verb. Therefore “to be left” is replaced by “be left”

QUESTION: 8

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which will improve the bracketed part of the sentence. In case no improvement is needed, select "no improvement". I'm (having to) too much fun.

Solution:

“Having to” implies that one has to do something. In the given sentence, “to” is superfluous. Hence, having to should be replaced by having. 

QUESTION: 9

In the following question, out of the four alternatives, select the alternative which will improve the bracketed part of the sentence. In case no improvement is needed, select "no improvement". What would the cavalry (doing) out here? SSCC6L17AUG-S2 : 87

Solution:

For an interrogative sentence with “would” , the subject is followed by be + present participle of the verb. Therefore “doing” is replaced by “be doing 

QUESTION: 10

Improve the bracketed part of the sentence.
(No sooner the advertisement regarding the launch of new smart phone appeared) than there was a rush on the online website for prebooking the same.

Solution:

When the sentence begins with a negative adverbial phrase, the order of the subject and the verb is interchanged and the verb is used in auxiliary form 

Related tests