Test: Sentence Correction- 2


10 Questions MCQ Test Verbal Aptitude Basics Duplicated | Test: Sentence Correction- 2


Description
Attempt Test: Sentence Correction- 2 | 10 questions in 10 minutes | Mock test for CAT preparation | Free important questions MCQ to study Verbal Aptitude Basics Duplicated for CAT Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Which of phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold type to make the grammatically correct? If the sentence is correct as it is, mark 'E' as the answer.

Q. Shapes of gods and goddess are worshipped by people.

Solution:

Because, the option ' clay shapes ' would not make the gods and goddess fit into ab ideal  mould/paradigm. The just make the craftsman's modelling of clay into different shapes and sizes. " Clay toys"  would be mockery. Moreover, "Reflections" are normally associated with a mirror or any similar reflector. Images mean 'cast into a specific mould ' and hence  , is the correct answer.

QUESTION: 2

In addition to enhanced their reputations through strategic use of philanthropy, companies are sponsoring social initiatives to open new markets.

Solution:

 In addition to enhancing their reputations through strategic use of philanthropy, companies are sponsoring social initiatives to open new markets.

QUESTION: 3

The intruder stood quietly for few moments

Solution:

The intruder stood quietly for a few moments.

QUESTION: 4

The police has so far succeeded in recovering only a part of the stolen property.

Solution:

There is no error in the sentence.

QUESTION: 5

He confidentially asked the crowd if they thought he was right and the crowd shouted that they did.

Solution:

He confidentially asked the crowd if they thought he was right and the crowd shouted that they did.

QUESTION: 6

Why should the candidates be afraid of English Language is not clear.

Solution:

Why the candidates should be afraid of English Language is not clear.

QUESTION: 7

He found the gold coin as he cleans the floor.

Solution:
QUESTION: 8

He admired the speed with which he completed the work and appreciating the method adopted by him

Solution:

And here, the right answer is option 

 ( b) . 

He admired the speed with which he completed the work and appreciated the method adopted by him.

QUESTION: 9

Maria unnecessarily picked up a quarrel with Rani and left the party hurried.

Solution:

Maria unnecessarily picked a quarrel with Rani and left the party hurried.

QUESTION: 10

She cooks, washes dishes, does her homework and then relaxing.

Solution:

She cooks, washes dishes, does her homework and then relaxes.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code