Test: States of matter - 1


10 Questions MCQ Test Science for Class 3 | Test: States of matter - 1


Description
Attempt Test: States of matter - 1 | 10 questions in 15 minutes | Mock test for Class 3 preparation | Free important questions MCQ to study Science for Class 3 for Class 3 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Which of the following statements is true?

Solution:

Matter is defined as anything that occupies space and has mass. 

QUESTION: 2

Unread Books at Home Still Spark Literacy Habits - Scientific American

Solution:

A book is an example of a solid.

QUESTION: 3

Matter exists in how many states?

Solution:

Matter occurs in one of three states: Solid, liquid or gas. 

QUESTION: 4

Juice - Wikipedia

Solution:

Juice is an example of a liquid.

QUESTION: 5

In which form, matters do not flow?

Solution:

Molecules in solids are densely packed, hence matter does not flow in that state.

QUESTION: 6

Direct Air Capture – Analysis - IEA

Solution:

Air is an example of gas.

QUESTION: 7

Identify the solid among the following.

Solution:

Book and chocolate are examples of solid, whereas milk is a liquid.

QUESTION: 8

Anything that takes up space.

Solution:

Matter is defined as anything that occupies space and has mass. 

QUESTION: 9

State of matter changing from liquid to solid is called:

Solution:

Freezing or solidification is a phase in which a liquid turns into a solid.

QUESTION: 10

The amount of space that matter takes up.

Solution:

Volume is the amount of space that matter takes up.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!

Similar Content

Related tests