Test: Task Swapping Methods


10 Questions MCQ Test Embedded Systems (Web) | Test: Task Swapping Methods


Description
This mock test of Test: Task Swapping Methods for Computer Science Engineering (CSE) helps you for every Computer Science Engineering (CSE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Computer Science Engineering (CSE) Test: Task Swapping Methods (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Task Swapping Methods quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Computer Science Engineering (CSE) students definitely take this Test: Task Swapping Methods exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Task Swapping Methods extra questions, long questions & short questions for Computer Science Engineering (CSE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which task swapping method does not require the time critical operations?

Solution:

Explanation: Time-critical operations are not essential in the time slice mechanism. Time slice mechanism describes the task switching in a particular time slot.

QUESTION: 2

Which task swap method works in a regular periodic point?

Solution:

Explanation: The time slicing works by switching task in regular periodic points in time, that is, any task that needs to run next will have to wait until the current time slice is completed.

QUESTION: 3

Which of the following determines the next task in the time slice method of task swapping?

Solution:

Explanation: The time slice mechanism can also be used a scheduling method in which the task to run next is determined by the scheduling algorithm.

QUESTION: 4

 Which of the following can be used to distribute the time slice across all the task?

Solution:

Explanation: The time slice based system uses fairness scheduler or round robin to distribute the time slices across all the tasks that need to run in a particular time slot.

QUESTION: 5

 What do a time slice period plus a context switch time of the processor determines?

Solution:

Explanation: The context switch time of the processor along with the time slice period determines the context switch time of the system which is an important factor in a system response, that is, the time period can be reduced to improve the context switching of the system which will increase the number of task switches.

QUESTION: 6

 Which can increase the number of task switches?

Solution:

Explanation: The time period can be reduced to improve the context switching of the system which will increase the number of task switches.

QUESTION: 7

 Which mechanism is used behind the Windows 3.1?

Solution:

Explanation: The cooperative multitasking mechanism is used the Windows 3.1 but it is not applicable to the real-time operating systems.

QUESTION: 8

 Which of the following provides an illusion of multitasking?

Solution:

Explanation: The cooperative multitasking co-operates between them which provides the illusion of multitasking. This is done by periodically executing the tasks.

QUESTION: 9

Which task method follows a currently running task to be stopped by a higher priority task?

Solution:

Explanation: The pre-emption is an alternative method of the time slice where the currently running task can be stopped or preempted or switched out by a higher priority active task.

QUESTION: 10

 Which of the following requires programming within the application?

Solution:

Explanation: The cooperative multitasking requires programming within the application and the system can be destroyed by a single program which hogs all the processing power. Therefore, it is not applicable in the real-time operating system.

Related tests