Test: The Old-Clock Shop - 1


15 Questions MCQ Test Online MCQ Tests for Class 6 | Test: The Old-Clock Shop - 1


Description
Attempt Test: The Old-Clock Shop - 1 | 15 questions in 30 minutes | Mock test for Class 6 preparation | Free important questions MCQ to study Online MCQ Tests for Class 6 for Class 6 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Which festival was going on? 

Solution: It was christmas. 
QUESTION: 2

The two persons entered Ray’s shop with?

Solution: The two persons entered Ray’s shop with evil intentions.
QUESTION: 3

Where was the old clock shop situated?

Solution: The old clock was situated in Salt Lake city, USA.
QUESTION: 4

The owner of the shop, Ray was_____.

Solution: The owner of the shop, Ray was deaf.
QUESTION: 5

What did the old man wanted from Ray?

Solution: They had evil intentions, the old man wanted some money from Ray.
QUESTION: 6

The old clock shop was still open, Mr. Ray was busy in ______. 

Solution: The old clock shop was still open, Mr. Ray was busy repairing a clock.
QUESTION: 7

How many people came to the clock shop at closing time?

Solution: Two people came to the shop at closing time, one in twenties other in fifties.
QUESTION: 8

Ray was the owner of a _____ shop? 

Solution: Ray was the owner of a clock shop.
QUESTION: 9

How much money did Ray give to the old man in exchange for a watch? 

Solution:

Ray gave fifty dollars to the old man in exchange for the watch. 

QUESTION: 10

Who is a pawnbroker?

Solution: Pawnbroker is someone who lends money in exchange.
QUESTION: 11

 

Why did Ray push a notepad and a pen across the counter?

Solution:

 Ray communicated with him by slowly pushing a note pad and pencil to him across the counter. He smiled at the unfriendly face, then pointed to his ears and shook his head from side to side indicating to the visitor that he was deaf.

QUESTION: 12

How did Mr. Ray and the visitor look like when they shake with each other ?

Solution:  Mr. Ray and the visitor looked friendly when they shaked with each other.
QUESTION: 13

Who came closer to the counter of the shop?

Solution: The old man came closer to the counter of the shop.
QUESTION: 14

What did Ray know?

Solution:

Ray knew the visitors were in need of money. 

QUESTION: 15

Whose unfriendly face did Ray smile at?

Solution: Ray smiled at the unfriendly face at the counter.
Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code