Test: The Summer of the Beautiful White Horse- 1


10 Questions MCQ Test English Class 11 | Test: The Summer of the Beautiful White Horse- 1


Description
Attempt Test: The Summer of the Beautiful White Horse- 1 | 10 questions in 10 minutes | Mock test for Class 11 preparation | Free important questions MCQ to study English Class 11 for Class 11 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Who is the author of “The Summer of the Beautiful White Horse”?

Solution: The Summer of the Beautiful White Horse is written by William Saroyan. The story is about two Armenian boys – Aram and Mourad who belong to the Garoghlanaian family.
QUESTION: 2

Mourad enjoyed being _______ more than anybody else.

Solution: I knew my cousin Mourad enjoyed being alive more than anybody else who had ever fallen into the world by mistake, but this was more than even I could believe.
QUESTION: 3

Where did Aram live?

Solution: “The Summer of the Beautiful White Horse” is narrated by a nine-year-old Armenian boy named Aram, a member of the Garoghlanian tribe, living among the lush fruit orchards and vineyards of the San Joaquin valley in California.
QUESTION: 4

Mourad was considered the natural descendant of his _________.

Solution: Mourad was considered a natural descendent of his uncle Khosrov for his craziness. Mourad was considered crazy by everyone who knew him because he was too obsessed about horses and could do anything for it.
QUESTION: 5

What was uncle Khosrove’s customary line?

Solution: Uncle Khosrove was irritable, impatient and furious in temper. He stopped anyone from talking by roaring: “It's no harm; pay no attention to it”.
QUESTION: 6

What was the behaviour of the horse initially?

Solution: Horse initially wanted to run wild. At the beginning of the story, Aram says that his earliest memories had been "memories of horses and (his) first longings had been longings to ride." However, because his family has always been very poor, and unable to afford their own horse, Aram's longings to ride have been generally frustrated.
QUESTION: 7

Who was the true owner of the horse?

Solution: John Byro was the real owner of the white horse. He was a farmer. On a visit to Aram's house he complained of his loss to uncle Khosrove. This assured Aram that the horse had been stolen by Mourad.
QUESTION: 8

“I have a way with farmers.” Who says it to whom?

Solution: He used to treat animals in such a way that all the animals would perform according to his wishes. He dealt with a wild horse, dogs of the farm and an injured bird. The little bird named robin was injured but was later made to fly when Mourad nursed it. That's why Mourad said I have way with the horse.
QUESTION: 9

When did the boys return the horse?

Solution: The boys returned the horse to Byro not because they were afraid but because their conscience pricked them. When John Byro met the boys, the stolen horse was with them. John Byro recognized his horse but refused to believe that Mourad and Aram had stolen it. According to him, the fame of their honesty was widely known. This was the juncture when the conscience stricken boys decided to return the horse.
QUESTION: 10

“Quiet, man, quiet. Your horse has been returned.” Who said this?

Solution: When the barber explained that his son was saying that his house was on fire, Khosrove silenced him by roaring: “It is no harm”. At the end of the story, uncle Khosrove again became irritated and shouted at farmer John Byro to be quiet. He said, “Your horse has been returned.
Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code