Test: The Third Level- Extract Based Type Questions- 1


20 Questions MCQ Test English Class 12 | Test: The Third Level- Extract Based Type Questions- 1


Description
This mock test of Test: The Third Level- Extract Based Type Questions- 1 for Class 12 helps you for every Class 12 entrance exam. This contains 20 Multiple Choice Questions for Class 12 Test: The Third Level- Extract Based Type Questions- 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Third Level- Extract Based Type Questions- 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 12 students definitely take this Test: The Third Level- Extract Based Type Questions- 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Third Level- Extract Based Type Questions- 1 extra questions, long questions & short questions for Class 12 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Read the given extracts and answer the questions that follow:

I found out that Sam bought eight hundred dollars’ worth of old–style currency. That ought to set him up in a nice little hay, feed and grain business; he always said that’s what he really wished he could do, and he certainly can’t go back to his old business.

Q. Which place did Sam reach?

Solution: When Sam reached the third level and landed in Galesburg, he became part of a hundred year old world, the year 1894 a world devoid of the modern media of communication.
QUESTION: 2

Read the given extracts and answer the questions that follow:

I found out that Sam bought eight hundred dollars’ worth of old–style currency. That ought to set him up in a nice little hay, feed and grain business; he always said that’s what he really wished he could do, and he certainly can’t go back to his old business.

Q. How was Sam at the new place?

Solution: When Charley fantasied about the Third Level at Grand Central Station, he visited Sam for consultation. Sam declared it merely a 'temporary refuge' from his tension. He called it a waking-dream-wish-fulfilment. But slowly he himself got trapped in this imaginary world.
QUESTION: 3

Read the given extracts and answer the questions that follow:

I found out that Sam bought eight hundred dollars’ worth of old–style currency. That ought to set him up in a nice little hay, feed and grain business; he always said that’s what he really wished he could do, and he certainly can’t go back to his old business.

Q. What was the date on the letter?

Solution: Charley's friend Sam, the psychiatrist had sent that “first day cover” on July 18,1894. The letter was signed by Sam and it stated that Charley was right about the Third Level.
QUESTION: 4

Read the given extracts and answer the questions that follow:

I found out that Sam bought eight hundred dollars’ worth of old–style currency. That ought to set him up in a nice little hay, feed and grain business; he always said that’s what he really wished he could do, and he certainly can’t go back to his old business.

Q. How was Sam’s occupation?

Solution: Sam, Charley's Psychiatrist friend: Sam is a psychiatrist by profession. He is a typical city boy. When Charley shares his visiting the third level he tells him it is a waking dream wish fulfilment.
QUESTION: 5

Read the given extracts and answer the questions that follow:

That night, among my oldest first–day covers, I found one that shouldn’t have been there. But there it was. It was there because someone had mailed it to my grandfather at his home in Galesburg; that’s what the address on the envelope said.

Q. What did ‘I’ find one night?

Solution: The new corridors and tunnels were trying to reach Times Squares and Central Park. But he lost his way and reached the Third Level. The strangest thing was the corridor that had led into the past.
QUESTION: 6

Read the given extracts and answer the questions that follow:

That night, among my oldest first–day covers, I found one that shouldn’t have been there. But there it was. It was there because someone had mailed it to my grandfather at his home in Galesburg; that’s what the address on the envelope said.

Q. Who had mailed the letter to ‘I‘?

Solution: Charley's friend Sam, the psychiatrist had sent that “first day cover” on July 18,1894. The letter was signed by Sam and it stated that Charley was right about the Third Level. Sam claimed that he had found the Third Level. Regarding Galesburg it stated that it was romantic and nice city.
QUESTION: 7

Read the given extracts and answer the questions that follow:

That night, among my oldest first–day covers, I found one that shouldn’t have been there. But there it was. It was there because someone had mailed it to my grandfather at his home in Galesburg; that’s what the address on the envelope said.

Q. What is a first-day cover?

Solution: On the day when a new stamp is issued, stamp collectors buy those stamps, stick them on the letters and post them to their own address; when this letter reaches their home with the postmark and the date, they preserve it in their collection. This letter is called a first-day cover.
QUESTION: 8

Read the given extracts and answer the questions that follow:

That night, among my oldest first–day covers, I found one that shouldn’t have been there. But there it was. It was there because someone had mailed it to my grandfather at his home in Galesburg; that’s what the address on the envelope said.

Q. Which date and picture did the envelope carry?

Solution: It was mailed to his grandfather at his house in Galesburg. It had been there since July 18,1894 . There was a post mark over the envelope with a picture of President Garfield.
QUESTION: 9

Read the given extracts and answer the questions that follow:

‘That ain’t money, mister,’’ he said, ‘‘and if you’re trying to skin me, you won’t get very far,’’ and he glanced at the cash drawer beside him. Of course, the money was old–style bills, half again as big as the money we use nowadays, and different–looking. I turned away and got out fast. There’s nothing nice about jail, even in 1894.

Q. Who is ‘He’ here?

Solution: Charley went to the ticket counter for two tickets to Galesburg. He paid the currency of the present world which was totally different from 1890s world. On seeing the big notes, the clerk got stunned and he thought that Charley was trying to skin him. He threatened to get him arrested.
QUESTION: 10

Read the given extracts and answer the questions that follow:

‘That ain’t money, mister,’’ he said, ‘‘and if you’re trying to skin me, you won’t get very far,’’ and he glanced at the cash drawer beside him. Of course, the money was old–style bills, half again as big as the money we use nowadays, and different–looking. I turned away and got out fast. There’s nothing nice about jail, even in 1894.

Q. Why could ‘I’ not buy tickets?

Solution: Charley had tried to buy the tickets from clerk and the clerk thought Charley was cheating him as he had modern currency notes. But he still couldn't buy the tickets, even after getting the 1894's currency, as he could never find again the corridor that led to third level.
QUESTION: 11

Read the given extracts and answer the questions that follow:

‘That ain’t money, mister,’’ he said, ‘‘and if you’re trying to skin me, you won’t get very far,’’ and he glanced at the cash drawer beside him. Of course, the money was old–style bills, half again as big as the money we use nowadays, and different–looking. I turned away and got out fast. There’s nothing nice about jail, even in 1894.

Q. What did ‘I’ demand at the ticket–window?

Solution: When Charley took out the modem currency to pay for the two tickets to Galesburg, the ticket clerk accused him of trying to cheat him. He threatened to hand Charley over to the police. Charley was frightened and he decided to rush back from the third level, lest he was arrested and put into prison.
QUESTION: 12

Read the given extracts and answer the questions that follow:

‘That ain’t money, mister,’’ he said, ‘‘and if you’re trying to skin me, you won’t get very far,’’ and he glanced at the cash drawer beside him. Of course, the money was old–style bills, half again as big as the money we use nowadays, and different–looking. I turned away and got out fast. There’s nothing nice about jail, even in 1894.

Q. Why did Charley run back from the third level?

Solution: When Charley took out the modem currency to pay for the two tickets to Galesburg, the ticket clerk accused him of trying to cheat him. He threatened to hand Charley over to the police. Charley was frightened and he decided to rush back from the third level, lest he was arrested and put into prison.
QUESTION: 13

Read the given extracts and answer the questions that follow:

To make sure, I walked over to a newsboy and glanced at the stack of papers at his feet. It was ‘The World;’ and ‘The World’ hasn’t been published for years.

Q. What is ‘The World’ in the above lines?

Solution: When Charley reached Third Level of the Grand Central Station, he found everything delved deep in the old style. In order to confirm, he went to the shop at a newspaper seller. He glanced at the stack of the papers and saw a newspaper named 'The World' of June 11,1894. This confirmed that he was in the year 1894.
QUESTION: 14

Read the given extracts and answer the questions that follow:

To make sure, I walked over to a newsboy and glanced at the stack of papers at his feet. It was ‘The World;’ and ‘The World’ hasn’t been published for years.

Q. What other things did ‘I’ there?

Solution: The third level is a medium of escape through which man yearns to be away from life's harsh realities. Modem life is devoid of peace and tranquility so man in his quest to seek solace escapes to a place where his aim is to seek the realization of his dreams and unfulfilled wishes of his subconscious mind.
QUESTION: 15

Read the given extracts and answer the questions that follow:

To make sure, I walked over to a newsboy and glanced at the stack of papers at his feet. It was ‘The World;’ and ‘The World’ hasn’t been published for years.

Q. Where did he see ‘The World’?

Solution: He came out on the third level at the Grand Central Station. This was a different, old and romantic world.
QUESTION: 16

Read the given extracts and answer the questions that follow:

To make sure, I walked over to a newsboy and glanced at the stack of papers at his feet. It was ‘The World;’ and ‘The World’ hasn’t been published for years.

Q. How did Charley confirm the specific date of the era that he had gone into?

Solution: To make sure that he was not in the present time, Charley did a reality check. He looked at the newspapers which were on sale at a kiosk and found a copy of the newspaper 'The World', which carried the main story on President Cleveland.
QUESTION: 17

Read the given extracts and answer the questions that follow:

I’ve been in and out of Grand Central hundreds of times, but I’m always bumping into new doorways and stairs and corridors. Once, I got into a tunnel about a mile long and came out in the lobby of the Roosevelt Hotel. Another time, I came up in an office building on Forty–sixth Street, three blocks away.

Q. From which story have these lines been taken?

Solution: These lines has been taken from ‘The Third Level’.
QUESTION: 18

Read the given extracts and answer the questions that follow:

I’ve been in and out of Grand Central hundreds of times, but I’m always bumping into new doorways and stairs and corridors. Once, I got into a tunnel about a mile long and came out in the lobby of the Roosevelt Hotel. Another time, I came up in an office building on Forty–sixth Street, three blocks away.

Q. How did Charley land up at the third level of the Grand Central Station?

Solution: Charley went on walking and reached a flight of stairs that took him to another level of the station. It was the Third Level even quite different from other two levels. The Third Level at Grand Central Station is a medium of an easy escape for Charley. It is nothing but a 'waking-dream-wish-fulfilment.
QUESTION: 19

Read the given extracts and answer the questions that follow:

I’ve been in and out of Grand Central hundreds of times, but I’m always bumping into new doorways and stairs and corridors. Once, I got into a tunnel about a mile long and came out in the lobby of the Roosevelt Hotel. Another time, I came up in an office building on Forty–sixth Street, three blocks away.

Q. Why does Charley say it is easy to get lost at the Grand Central Station?

Solution: Charley said it was easy to be lost at the Grand Central Station because it was very large and complex. It had two levels. At one level one could find inter-city trains (long distance trains plying between cities); and on the other level one could board intra-city trains (trains plying within the city).
QUESTION: 20

Read the given extracts and answer the questions that follow:

I’ve been in and out of Grand Central hundreds of times, but I’m always bumping into new doorways and stairs and corridors. Once, I got into a tunnel about a mile long and came out in the lobby of the Roosevelt Hotel. Another time, I came up in an office building on Forty–sixth Street, three blocks away.

Q. What does Charley compare Grand Central Station to?

Solution: Grand Centre was compared to a tree because it was pushing a new corridor and staircases like roots . There may be a tunnel under the city up to times . For many people it has been exist , a way of escape through the years . So it is possible that it may have the tunnel charley got into.

Download free EduRev App

Track your progress, build streaks, highlight & save important lessons and more!