Test: The Tiny Teacher


15 Questions MCQ Test English An Alien Hand Class 7 | Test: The Tiny Teacher


Description
This mock test of Test: The Tiny Teacher for Class 7 helps you for every Class 7 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 7 Test: The Tiny Teacher (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: The Tiny Teacher quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 7 students definitely take this Test: The Tiny Teacher exercise for a better result in the exam. You can find other Test: The Tiny Teacher extra questions, long questions & short questions for Class 7 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

According to the writer which of the following is the smallest and wisest insect?

Solution:

According to the writer ant is the smallest and wisest insect.

QUESTION: 2

The ants greets other ants by using their _____.

Solution:

The ants greet other ants by using their antennae.

QUESTION: 3

What are nurseries for the young ones called?

Solution:

The nurseries for the young ones are called grubs.

QUESTION: 4

How do worker ants spend most of their time?

Solution:

Worker ants spend most of the time searching for food.

QUESTION: 5

Who is the mother of entire population and it lives for how many years?

Solution:

The Queen ant is the mother of entire population and it lives for about fifteen years.

QUESTION: 6

When does the Queen ant bites off it’s pair of wings?

Solution:

The Queen ant bites odd it’s pair of wings after weding flight.

QUESTION: 7

Who gaurds the grubs?

Solution:

Soldier ants guards the grubs.

QUESTION: 8

The grubs becomes cocoons and lie without food or activity for _____.

Solution:

The grubs becomes cocoons and lie without food or activity for three weeks.

QUESTION: 9

Who is ant’s cow waht does it gives to ants?

Solution:

Greenfly is ant’s cow, the ants trains it to give honeydew.

QUESTION: 10

What must human learn from ants?

Solution:

Humans must learn Hard work, sense of duty, discipline, cleanliness and  loyality to land where they live from ants.

QUESTION: 11

Which animals use it’s tongue to catch prey?

Solution:

Chameleon has a long tongue and uses it to catch prey.

QUESTION: 12

The snake uses it’s tongue to _____.

Solution:

The snake uses it’s tongue to smell.

QUESTION: 13

An ant hole is not only home for ants but also for ______.

Solution:

An ant hole is not only home for ants but also for green fly, beetles and lesser breeds.

QUESTION: 14

How is ant’s life peaceful?

Solution:

An ant’s life is peaceful as each does it’s share of work bravely and intelligently and never fights with other members of the group.

QUESTION: 15

Cocoons breaks to bring forth _____.

Solution:

Cocoons breaks to bring forth complete small ants.

Similar Content

Related tests