Test: Transportation In Animals And Plants - 1


10 Questions MCQ Test NCERT Textbooks (Class 6 to Class 12) | Test: Transportation In Animals And Plants - 1


Description
This mock test of Test: Transportation In Animals And Plants - 1 for Class 7 helps you for every Class 7 entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Class 7 Test: Transportation In Animals And Plants - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Transportation In Animals And Plants - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 7 students definitely take this Test: Transportation In Animals And Plants - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Transportation In Animals And Plants - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 7 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

The vessels that transport water and minerals are called

Solution:

In plants, water and minerals are transported by xylem vessels form root to leaves.

QUESTION: 2

The excess of water absorbed plants by their roots gets evaporates through the process of

Solution:

During transpiration, the excess of water absorbed by the roots of plants get evaporated through stomata.

QUESTION: 3

Which one of the following transport oxygen to different parts of the body?

Solution:

Red blood cells (RBC’) are responsible for transport of oxygen to different parts of the body due to presence of haemoglobin in it.

QUESTION: 4

The urine from kidneys passes to urinary bladder through

Solution:
QUESTION: 5

Which chamber of heart receives oxygenated blood from pulmonary circulation?

Solution:

Human heart is divided into four chambers. Heart receives oxygenated blood into upper chamber called left atrium.

QUESTION: 6

In plants xylem and phloem comprise the

Solution:

In plants, xylem and phloem comprise the vascular tissue. Vascular tissues transport water and minerals in plants.

QUESTION: 7

Human beings sweats to

Solution:

Human beings sweats to maintain body temperature. Evaporation of sweat on the body surface leads to cooling effect.

QUESTION: 8

Heart rate increase during

Solution:
QUESTION: 9

Erythrocytes is the another name of

Solution:

Red blood cells (RBC’s) are also called as erythrocytes.

QUESTION: 10

Functional unit of kidney is

Solution:

Functional unit of kidney is nephron. Each kidney contains thousands of neuron that filter the blood to remove wastes.

The nephron is the microscopic structural and functional unit of the kidney. It is composed of a renal corpuscle and a renal tubule. At the end of the tubule, the remaining fluid—urine—exits: it is composed of water, metabolic waste, and toxins.