Test: Two Stories About Flying - 1


15 Questions MCQ Test English Class 10 | Test: Two Stories About Flying - 1


Description
This mock test of Test: Two Stories About Flying - 1 for Class 10 helps you for every Class 10 entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Class 10 Test: Two Stories About Flying - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Two Stories About Flying - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 10 students definitely take this Test: Two Stories About Flying - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Two Stories About Flying - 1 extra questions, long questions & short questions for Class 10 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Who was there on the ledge with the young seagull for the last twenty-four hours?      

Solution:

No one was on the ledge with the young seagull for the last 24 hours as it is given in the story that his parents and his brothers and sisters were approaching him to fly.

QUESTION: 2

How did the young seagull feel to fly?      

Solution:

From the story it is clear that the young Seagull was afraid to make his first flight. He thought that his wings will not support him while flying.

QUESTION: 3

There was a great expanse of ____ stretched down beneath.

Solution:

Sea is the correct answer

QUESTION: 4

What were the young seagull’s parents doing to him?

Solution:

All of the above.

The young seagulls parents threatened and cajoled him to fly because they wanted him to become self dependent. They knew that he would never be able to do anything if didn't learn to fly. He would become completely dependent upon others for basic necessities of life.

QUESTION: 5

Nobody had come near the young seagull for the last :      

Solution:

Twenty-four hours

QUESTION: 6

 His parents were perfecting his brothers and sisters in the art of     

Solution:

This chapter is based on seagull and it's flying expedition.
Little seagull's parents were perfecting his brother and sister in the art of Flying.

QUESTION: 7

Only one family member was looking at the young seagull. It was his :     

Solution:

The young seagull's mother was the only one who was looking at the young seagull. His mother was very sad because the young seagull has not yet started his first flight.

QUESTION: 8

Whom did the young seagull beg to bring him some food?     

Solution:

The young seagull begged his mother to feed him as he was very hungry."GA,GA ,GA " he cried begging her to bring some food for him.

QUESTION: 9

The young seagull dived at the fish maddened by      

Solution:

Hunger.
Because the young seagull was hungry for few days.

QUESTION: 10

How did the young seagull fall into the air?       

Solution:

The young seagull fell outwards and downwards into space unconsciously maddened by his hunger for food. Then, a monstrous terror seized him and his heart stood still. He could hear nothing.

QUESTION: 11

What were the young seagull’s brothers and sister doing around him?       

Solution:

The young seagull had two brothers and a sister.
They were flying with their parents perfecting themselves in art of flying. They were learning how to skim the waves and die for fish.

QUESTION: 12

Of what colour vast sea did the young seagull see beneath him?       

Solution:

The young seagull sees beneath him the green colour vast sea.

QUESTION: 13

The seagull dived towards his mother because :       

Solution:

He wanted the fish in his mother’s beak.

QUESTION: 14

He stood at the edge of the ledge on one leg and closed his eyes because :       

Solution:

He wanted to get the attention of his mother.

QUESTION: 15

The young seagull was afraid to fly because :       

Solution:

The young seagull was afraid to fly because he felt certain that his wings would never support him to fly. He was frightened to see the sea around him. He was afraid that he would fall down into the sea. He had not eaten anything since the previous night.

Related tests