Vocabulary List MCQ - 1


30 Questions MCQ Test | Vocabulary List MCQ - 1


Description
This mock test of Vocabulary List MCQ - 1 for Banking Exams helps you for every Banking Exams entrance exam. This contains 30 Multiple Choice Questions for Banking Exams Vocabulary List MCQ - 1 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Vocabulary List MCQ - 1 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Banking Exams students definitely take this Vocabulary List MCQ - 1 exercise for a better result in the exam. You can find other Vocabulary List MCQ - 1 extra questions, long questions & short questions for Banking Exams on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Direction: (Q. 1 - 30) Read the question and answer accordingly

Q. Choose the word meaning SIMILAR to the word: CACKLE

Solution:

Cackle (verb) – Laugh in a loud/harsh way.

QUESTION: 2

Choose the word meaning SIMILAR to the word: EBB

Solution:
QUESTION: 3

Choose the word meaning SIMILAR to the word: ENSCONCE

Solution:

Ensconce (verb) – Hide; tuck away.

QUESTION: 4

Choose the word meaning SIMILAR to the word: INNOXIOUS

Solution:

Innoxious (adjective) – Not injurious or dangerous.

QUESTION: 5

Choose the word meaning SIMILAR to the word: SACRAMENT

Solution:

Sacrament (noun) – A thing of mysterious and sacred significance.

QUESTION: 6

Choose the word meaning OPPOSITE to the word:BABBLE

Solution:

Babble (verb) – Talk rapidly and continuously in a foolish, excited, or incomprehensible way.

QUESTION: 7

Choose the word meaning OPPOSITE to the word:UNFLUSTERED

Solution:

Unflustered (adjective) – Calm; peaceful.

QUESTION: 8

Choose the word meaning OPPOSITE to the word:TABOO

Solution:

Taboo (noun) – A social or religious custom prohibiting or restricting a particular practice or forbidding association with a particular person, place, or thing.

QUESTION: 9

Choose the word meaning OPPOSITE to the word:YEARN

Solution:

Yearn (verb) – Have an intense feeling of longing for someone.

QUESTION: 10

Choose the word meaning OPPOSITE to the word: IDIOSYNCRASY

Solution:

Idiosyncrasy (noun) – A distinctive or peculiar feature or characteristic of a place or thing.

QUESTION: 11

Choose the word meaning SIMILAR to the word:  LABYRINTHINE

Solution:

Labyrinthine (adjective) – Intricate and complex.

QUESTION: 12

Choose the word meaning SIMILAR to the word: BAFFLING

Solution:

Baffling (adjective) – Totally confused or puzzled or perplexed.

QUESTION: 13

Choose the word meaning SIMILAR to the word: RABBLE

Solution:

Rabble (noun) – Ordinary people, especially when regarded as socially inferior or uncouth.

QUESTION: 14

Choose the word meaning SIMILAR to the word: DAUNTING

Solution:

Daunting (adjective) – Discouraging through fear

QUESTION: 15

Choose the word meaning SIMILAR to the word: OBDURACY

Solution:

Obduracy (noun) – The quality or state of being obdurate.

QUESTION: 16

Choose the word meaning OPPOSITE to the word: EAVESDROP

Solution:

Eavesdrop (verb) – Secretly listen to a conversation.

QUESTION: 17

Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CABAL

Solution:

Cabal (noun) – A collection of people who come out together to work against something or someone.

QUESTION: 18

Choose the word meaning OPPOSITE to the word:QUAGMIRE

Solution:

Quagmire (noun) – An awkward complex, or hazardous situation.

QUESTION: 19

Choose the word meaning OPPOSITE to the word:NAIVE

Solution:

Naive (adjective) – Deficient in relevant experience/of or created by one without formal training; simple or naive in style.

QUESTION: 20

Choose the word meaning OPPOSITE to the word:IDEOLOGUE

Solution:

Ideologue (noun) – An adherent of an ideology, especially one who is unpromising and dogmatic.

QUESTION: 21

Choose the word meaning SIMILAR to the word: JARRING

Solution:

Jarring (verb) – To have a harshly disagreeable or disconcerting effect

QUESTION: 22

Choose the word meaning SIMILAR to the word: ABASH

Solution:

Abash (verb) – Make someone feel embarrassed, disconcerted or ashamed.

QUESTION: 23

Choose the word meaning SIMILAR to the word: SACK

Solution:

Sack (verb) – Dismiss from employment.

QUESTION: 24

Choose the word meaning SIMILAR to the word: GALLING

Solution:

Galling (adjective) – Causing someone to feel angry or annoyed.

QUESTION: 25

Choose the word meaning SIMILAR to the word: KINSHIP

Solution:

Kinship (noun) – The state of being related to the people in your family or other close being.

QUESTION: 26

Choose the word meaning OPPOSITE to the word: CACHET

Solution:

Cachet (noun) – The state of being respected or admired.

QUESTION: 27

Choose the word meaning OPPOSITE to the word: LACKLUSTER

Solution:

Lackluster (adjective) – Lacking in vitality, force or conviction; uninspired or uninspiring.

QUESTION: 28

Choose the word meaning OPPOSITE to the word:WADE

Solution:

Wade (verb) – Intervene in (something) or attack (someone) vigorously or forcefully.

QUESTION: 29

Choose the word meaning OPPOSITE to the word:MAELSTROM

Solution:

Maelstrom (noun) – A situation or state of confused movement or violent turmoil.

QUESTION: 30

Choose the word meaning OPPOSITE to the word:FACILE

Solution:

Facile (adjective) – Ignoring the true complexities of an issue.

Similar Content

Related tests