Test: Agreement Of Verb And Subject


10 Questions MCQ Test English Class 8 | Test: Agreement Of Verb And Subject


Description
Attempt Test: Agreement Of Verb And Subject | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 8 preparation | Free important questions MCQ to study English Class 8 for Class 8 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Choose the correct form of the verb for the following sentence:

Pete's stomach ________ when it is empty.

Solution:

Since the subject stomach is singular, the singular form of the verb, growls, must be used.

QUESTION: 2

Identify the subject and verb of the following sentence as either singular or plural:

Not many vegetables are high in calories.

Solution:

The subject and verb of this sentence are, indeed, plural.

QUESTION: 3

Choose the correct verb to complete the following sentence:

Either two nickels or one dime ________ in the parking meter.

Solution:

When a compound subject is joined by or, the verb agrees with the subject closest to it. In this case, dime is singular, so the verb must be singular.

QUESTION: 4

Choose the correct verb to complete the following sentence:

The owner of those CDs _________ them back.

Solution:

CDs is plural, but that's not the subject. The subject, owner, is singular, so the answer is wants.

QUESTION: 5

Choose the correct verb to complete the following sentence:

Where ________ your new dartboard?

Solution:

The subject, dartboard, is singular, so the verb must be singular too.

QUESTION: 6

Choose the correct form of the verb for the following sentence:

Brown bears _________ thick fur only in the cold winter months.

Solution:

The subject is plural, bears, so have is used because it's the plural form.

QUESTION: 7

Identify the subject and verb of the following sentence as either singular or plural:

Is Bianca trying out for the part of the duchess?

Solution:

Bianca and is trying are singular.

QUESTION: 8

Choose the correct verb to complete the following sentence:

Carol and her cousins _________ every afternoon.

Solution:

Since we're talking about more than one person, the plural form of the verb is used.

QUESTION: 9

Choose the correct verb to complete the following sentence:

The inventor of the gadgets __________ a patent.

Solution:

Inventor is the subject, not gadgets, so the verb must be singular.

QUESTION: 10

Choose the correct verb to complete the following sentence:

In the back of the room ___________ three stacks of books.

Solution:

Stacks is the subject, even though it comes at the end of the sentence. It is plural, so were is used.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code