Test: Determiners - 2


10 Questions MCQ Test English Class 8 | Test: Determiners - 2


Description
Attempt Test: Determiners - 2 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 8 preparation | Free important questions MCQ to study English Class 8 for Class 8 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

Complete the following sentences using appropriate determiners.

_________ people can afford a home these days.

Solution:

Few people can afford a home these days.

QUESTION: 2

Fill in the blanks with an appropriate determiner.

_________ my friends smoke or drink.

Solution:

We cannot use ‘no’ before ‘of’. Instead we use none.

QUESTION: 3

Complete the following sentences using appropriate determiners.

You have __________ patience.

Solution:

You have little patience.

QUESTION: 4

Fill in the blanks with an appropriate determiner.

________ his ideas are too complicated for me to understand.

Solution:

Before a noun with a determiner, all and all of can both be used.

QUESTION: 5

Complete the following sentences using appropriate determiners.

She earns _________ money than I do.

Solution:

She earns less money than I do.

QUESTION: 6

Fill in the blanks with an appropriate determiner.

I have invited ________ them to my party.

Solution:

Before a pronoun we use all of.

QUESTION: 7

Complete the following sentences using appropriate determiners.

__________ of the information proved to be outdated.

Solution:

Some of the information proved to be outdated.

QUESTION: 8

Fill in the blanks with an appropriate determiner.

__________ these keys opens the door.

Solution:

We need ‘of’ before a noun with a determiner.

QUESTION: 9

Complete the following sentences using appropriate determiners.

I didn’t use _______ fertilizer last spring.

Solution:

I didn’t use much fertilizer last spring.

QUESTION: 10

Fill in the blanks with an appropriate determiner.

___________ my parents like traveling.

Solution:

Before a noun with a determiner both and both of can both be used.

Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code