Test: Nouns - 1


10 Questions MCQ Test English Class 8 | Test: Nouns - 1


Description
Attempt Test: Nouns - 1 | 10 questions in 20 minutes | Mock test for Class 8 preparation | Free important questions MCQ to study English Class 8 for Class 8 Exam | Download free PDF with solutions
QUESTION: 1

He weighs nine ________

Solution:

When the word score is used after a numeral, it does not have the plural form.

QUESTION: 2

Noun describes as a

Solution:

 The correct answer is d

    A proper noun is the given name of a person, place, or thing, i.e., its own name

QUESTION: 3

That car cost me five __________ dollars.

Solution:

When numerals like hundred and thousand are used after another numeral, they do not have the plural form.

QUESTION: 4

Identify the countable noun

Solution:

both option (a) Class  and ( b) Pearls are correct . 

 

Explanation:- 

The world class means the period when a teacher teaches his students, and can be both countable and uncountable. 

A pearl is a hard round object which is shiny and usually creamy - white in colour. 

The plural of Pearl is pearl but sometimes it is pearls. It is a countable noun.

QUESTION: 5

I bought three __________ oranges.

Solution:

When dozen is used after a numeral, it does not have a plural form.

QUESTION: 6

Uncountable noun examples are

Solution:
QUESTION: 7

India won by __________ and three runs.

Solution:

The noun innings is always used in the singular.

QUESTION: 8

Identify the example of proper noun

Solution:
QUESTION: 9

His _________ small but he has no debt.

Solution:

When means has the meaning of wealth, it is used in the plural.

QUESTION: 10

Identify example of common noun

Solution:
Use Code STAYHOME200 and get INR 200 additional OFF
Use Coupon Code