Test: Reading Comprehension - 6


5 Questions MCQ Test English Class 8 | Test: Reading Comprehension - 6


Description
This mock test of Test: Reading Comprehension - 6 for Class 8 helps you for every Class 8 entrance exam. This contains 5 Multiple Choice Questions for Class 8 Test: Reading Comprehension - 6 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Reading Comprehension - 6 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Class 8 students definitely take this Test: Reading Comprehension - 6 exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Reading Comprehension - 6 extra questions, long questions & short questions for Class 8 on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Tom appeared with a bucket of whitewash and a long-handled brush. He surveyed the fence. All gladness left him and a deep melancholy settled down upon his spirit. Thirty yards of board fence, nine feet high. Life to him seemed hollow and existence but a burden. Sighing, he dipped his brush and passed it along the topmost plank; repeated the operation; compared the insignificant whitewashed streak with the far-reaching continent of unwhitewashed fence and sat down on a tree-box, discouraged.
Jim came skipping out at the gate carrying a pail and singing. Bringing water from the town pump had always been a hateful work in Tom’s eyes before, but now it did not strike him so. He remembered that there was company at the pump. Boys and girls were always there waiting their turns, resting, trading playthings, quarrelling, fighting. And he remembered that although the pump was only a hundred and fifty yards off, Jim never got back with bucket of water before an hour and even then somebody generally had to go after him. Tom said: “Say, Jim, I’ll fetch the water if you’ll whitewash some. I’ll give you a marble.” He shook his head fearing aunt Polly’s slipper.

On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. All gladness had left Tom because ____________.

Solution:
QUESTION: 2

Tom appeared with a bucket of whitewash and a long-handled brush. He surveyed the fence. All gladness left him and a deep melancholy settled down upon his spirit. Thirty yards of board fence, nine feet high. Life to him seemed hollow and existence but a burden. Sighing, he dipped his brush and passed it along the topmost plank; repeated the operation; compared the insignificant whitewashed streak with the far-reaching continent of unwhitewashed fence and sat down on a tree-box, discouraged.
Jim came skipping out at the gate carrying a pail and singing. Bringing water from the town pump had always been a hateful work in Tom’s eyes before, but now it did not strike him so. He remembered that there was company at the pump. Boys and girls were always there waiting their turns, resting, trading playthings, quarrelling, fighting. And he remembered that although the pump was only a hundred and fifty yards off, Jim never got back with bucket of water before an hour and even then somebody generally had to go after him. Tom said: “Say, Jim, I’ll fetch the water if you’ll whitewash some. I’ll give you a marble.” He shook his head fearing aunt Polly’s slipper.

On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. Tom sighed because ____________.

Solution:
QUESTION: 3

Tom appeared with a bucket of whitewash and a long-handled brush. He surveyed the fence. All gladness left him and a deep melancholy settled down upon his spirit. Thirty yards of board fence, nine feet high. Life to him seemed hollow and existence but a burden. Sighing, he dipped his brush and passed it along the topmost plank; repeated the operation; compared the insignificant whitewashed streak with the far-reaching continent of unwhitewashed fence and sat down on a tree-box, discouraged.
Jim came skipping out at the gate carrying a pail and singing. Bringing water from the town pump had always been a hateful work in Tom’s eyes before, but now it did not strike him so. He remembered that there was company at the pump. Boys and girls were always there waiting their turns, resting, trading playthings, quarrelling, fighting. And he remembered that although the pump was only a hundred and fifty yards off, Jim never got back with bucket of water before an hour and even then somebody generally had to go after him. Tom said: “Say, Jim, I’ll fetch the water if you’ll whitewash some. I’ll give you a marble.” He shook his head fearing aunt Polly’s slipper.

On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. Tom offers Jim a marble because ____________.

Solution:
QUESTION: 4

Tom appeared with a bucket of whitewash and a long-handled brush. He surveyed the fence. All gladness left him and a deep melancholy settled down upon his spirit. Thirty yards of board fence, nine feet high. Life to him seemed hollow and existence but a burden. Sighing, he dipped his brush and passed it along the topmost plank; repeated the operation; compared the insignificant whitewashed streak with the far-reaching continent of unwhitewashed fence and sat down on a tree-box, discouraged.
Jim came skipping out at the gate carrying a pail and singing. Bringing water from the town pump had always been a hateful work in Tom’s eyes before, but now it did not strike him so. He remembered that there was company at the pump. Boys and girls were always there waiting their turns, resting, trading playthings, quarrelling, fighting. And he remembered that although the pump was only a hundred and fifty yards off, Jim never got back with bucket of water before an hour and even then somebody generally had to go after him. Tom said: “Say, Jim, I’ll fetch the water if you’ll whitewash some. I’ll give you a marble.” He shook his head fearing aunt Polly’s slipper.

On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. Bringing water had always been a hateful work in Tom’s eyes because ____________.

Solution:
QUESTION: 5

Tom appeared with a bucket of whitewash and a long-handled brush. He surveyed the fence. All gladness left him and a deep melancholy settled down upon his spirit. Thirty yards of board fence, nine feet high. Life to him seemed hollow and existence but a burden. Sighing, he dipped his brush and passed it along the topmost plank; repeated the operation; compared the insignificant whitewashed streak with the far-reaching continent of unwhitewashed fence and sat down on a tree-box, discouraged.
Jim came skipping out at the gate carrying a pail and singing. Bringing water from the town pump had always been a hateful work in Tom’s eyes before, but now it did not strike him so. He remembered that there was company at the pump. Boys and girls were always there waiting their turns, resting, trading playthings, quarrelling, fighting. And he remembered that although the pump was only a hundred and fifty yards off, Jim never got back with bucket of water before an hour and even then somebody generally had to go after him. Tom said: “Say, Jim, I’ll fetch the water if you’ll whitewash some. I’ll give you a marble.” He shook his head fearing aunt Polly’s slipper.

On the basis of your reading of the passage, choose the correct option:

Q. Jim shook his head fearing Aunt Polly’s slipper because _______________

Solution:

Related tests