Test: BiCMOS Inverters


10 Questions MCQ Test VLSI System Design | Test: BiCMOS Inverters


Description
This mock test of Test: BiCMOS Inverters for Electrical Engineering (EE) helps you for every Electrical Engineering (EE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Electrical Engineering (EE) Test: BiCMOS Inverters (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: BiCMOS Inverters quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Electrical Engineering (EE) students definitely take this Test: BiCMOS Inverters exercise for a better result in the exam. You can find other Test: BiCMOS Inverters extra questions, long questions & short questions for Electrical Engineering (EE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In BiCMOS, bipolar transistors are used to

Solution:

 In BiCMOS, bipolar transistors are used to drive output loads. Bipolar transistor can also be used as amplifier, switch or as an oscillator.

QUESTION: 2

In BiCMOS, MOS switches are used to

Solution:

 In BiCMOS circuits, MOS switches are used to perform logic functions. The ability to turn the power MOS “ON” and “OFF” allows the device to be used as a very efficient switch with switching speeds much faster than standard bipolar junction transistors.

QUESTION: 3

The nMOS and pMOS transistors used in BiCMOS is

Solution:

The nMOS and pMOS transistors used in BiCMOS device operates in enhancement mode. Enhancement mode devices are mostly common switching elements in MOS.

QUESTION: 4

The inverter has

Solution:

 The inverter has low input impedance. The basic inverter circuit requires a transistor with source connected to ground and a load resistor connected from the drain to positie supply Vdd.

QUESTION: 5

 The inverter has

Solution:

The inverter has low output impedance and low input impedance. These are some of the properties of a BiCMOS inverter.

QUESTION: 6

 The inverter has

Solution:

The inverter has high current driving capability, occupies smaller area and has high noise margins.

QUESTION: 7

 Output voltage swing should be reduced for a better performance of BiCMOS circuit.
 

Solution:

For a better performance BiCMOS circuit, the output voltage swing should be reduced. The possible maximum output peak-to-peak voltage obtained without clipping is called as output voltage swing.

QUESTION: 8

 BiCMOS inverter requires high load current sourcing.
 

Solution:

BiCMOS inverter needs high load current sinking and sourcing. Sinking provides a grounded connection to the load, whereas sourcing provides a voltage source to the load.

QUESTION: 9

BiCMOS has _______ standby leakage current

Solution:

 BiCMOS has higher standby leakage current and thus has high power consumption.

QUESTION: 10

 For improved base current discharge, ________ enhancement type nMOS devices have to be added

Solution:

For improved base current discharge, two enhancement type nMOS transistors have to be added.

Similar Content

Related tests