Test: BiCMOS Technology


10 Questions MCQ Test VLSI System Design | Test: BiCMOS Technology


Description
This mock test of Test: BiCMOS Technology for Electrical Engineering (EE) helps you for every Electrical Engineering (EE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Electrical Engineering (EE) Test: BiCMOS Technology (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: BiCMOS Technology quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Electrical Engineering (EE) students definitely take this Test: BiCMOS Technology exercise for a better result in the exam. You can find other Test: BiCMOS Technology extra questions, long questions & short questions for Electrical Engineering (EE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

 MOS technology has more load driving capability.

Solution:

One of the disadvantage of MOS technology is it has limited load driving capabilities.

QUESTION: 2

What is the disadvantage of MOS device?

Solution:

MOS devices have limited current sourcing and current sinking abilities.

QUESTION: 3

 What are the advantages of BiCMOS?

Solution:

BiCMOS provides higher gain, better noise and high frequency characteristics than MOS transistors.

QUESTION: 4

What are the features of BiCMOS ?

Solution:

Some of the features of BiCMOS are low input impedance, low packing density, unidirectional, high output drive current etc.

QUESTION: 5

BiCMOS has low power dissipation.

Solution:

 BiCMOS has high power dissipation and CMOS has low power dissipation.

QUESTION: 6

 CMOS is

Solution:

BiCMOS is unidirectional and CMOS is bidirectional.

QUESTION: 7

In bipolar transistor, its quality can be improved by

Solution:

The quality of bipolar transistor can be improved by reducing the collector resistance, which can be done by using the additional layer of n+ subcollector.

QUESTION: 8

 BiCMOS can be used in

Solution:

 BiCMOS is more advantageous and improved than CMOS and it can be used in I/O and driver circuits.

QUESTION: 9

 Advantages of E-beam masks are

Solution:

The advantages of E-beam masks are it has tighter layer to layer registration and it has smaller feature sizes.

QUESTION: 10

 Which process is used in E-beam machines?

Solution:

The two approaches to the design of E-beam machines are raster scanning and vector scanning.

Similar Content

Related tests