Test: Stick Diagram


10 Questions MCQ Test VLSI System Design | Test: Stick Diagram


Description
This mock test of Test: Stick Diagram for Electrical Engineering (EE) helps you for every Electrical Engineering (EE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Electrical Engineering (EE) Test: Stick Diagram (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: Stick Diagram quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Electrical Engineering (EE) students definitely take this Test: Stick Diagram exercise for a better result in the exam. You can find other Test: Stick Diagram extra questions, long questions & short questions for Electrical Engineering (EE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Stick diagrams are those which convey layer information through

Solution:

Stick diagrams are those which convey layer information through color codes. Thickness is not considered in this stick diagram representation.

QUESTION: 2

Which color is used for n-diffusion?

Solution:

Green color is used to show the presence of n-diffusion layer. The n-type diffusion will dope the source or drain region in the p-well region.

QUESTION: 3

Which color is used for implant?

Solution:

Yellow color is used to represent implant layer.

QUESTION: 4

Which color is used for contact areas?

Solution:

Black color is used to represent contact areas. This is the part where two different touch or cross each other.

QUESTION: 5

Which color is used for polysilicon?

Solution:

Red is used to represent polysilicon layers. It is a semi-conductor like material and is a hyper pure form of silicon.

QUESTION: 6

Which color is used for polysilicon 2?

Solution:

 Orange color is used to represent polysilicon-2 layer.

QUESTION: 7

Which color is used for buried contact?

Solution:

Brown color is used to represent buried contact. Buried contact is most widely used, subject to fewer design rule restrictions and are smaller in area.

QUESTION: 8

 n and p transistors are separated by using

Solution:

Demarcation line separates n and p transistors. Demarcation line is similar to dotted line in brown.

QUESTION: 9

 _______ layer should be over ______ layer

Solution:

Polysilicon layer should be over n-type layer. This is the standard pattern used in stick diagram representation.

QUESTION: 10

 How is nMOS depletion mode transistor represented?

Solution:

nMOS depletion mode transistor can be represented by using polysilicon over ntype layer and with an implant.

Similar Content

Related tests