Test: VLSI Design


10 Questions MCQ Test VLSI System Design | Test: VLSI Design


Description
This mock test of Test: VLSI Design for Electrical Engineering (EE) helps you for every Electrical Engineering (EE) entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Electrical Engineering (EE) Test: VLSI Design (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Test: VLSI Design quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Electrical Engineering (EE) students definitely take this Test: VLSI Design exercise for a better result in the exam. You can find other Test: VLSI Design extra questions, long questions & short questions for Electrical Engineering (EE) on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Medium scale integration has

Solution:

Small scale integration has one or more logic gate. Further improved technology is medium scale integration which consists of hundred logic gates. Large scale integration has thousand logic gates.

QUESTION: 2

The difficulty in achieving high doping concentration leads to

Solution:

As photolithography comes closer to fundamental law of optics, achieving high accuracy in doping concentration becomes difficult, which leads to error due to variation.

QUESTION: 3

 _________ is used to deal with effect of variation

Solution:

Designers must simulate multiple fabrication process or use system level technique for dealing with effects of variation.

QUESTION: 4

As die size shrinks, the complexity of making the photomasks

Solution:

As the die size shrinks due to scaling, the number of die per wafer increases and the complexity of making the photomasks increases rapidly.

QUESTION: 5

 ______ architecture is used to design VLSI

Solution:

SoC that is system on a chip architecture is used to design the very high level integrated circuit.

QUESTION: 6

The design flow of VLSI system is1. architecture design 2. market requirement 3. logic design 4. HDL coding

Solution:

The order of the design flow of VLSI circuit is market requirement, architecture design, logic design, HDL coding and then verification.

QUESTION: 7

 ______ is used in logic design of VLSI

Solution:

First in first out (FIFO) technique and finite state machine technique is used in the logic design of the VLSI circuits.

QUESTION: 8

Which provides higher integration density?

Solution:

Transistor-transistor logic offers higher integration density and it became the first integrated circuit revolution.

QUESTION: 9

Physical and electrical specification is given in

Solution:

 Functional design defines the major functional units of the system, interconnections, physical and electrical specifications.

QUESTION: 10

Which is the high level representation of VLSI design

Solution:

Problem statement is a high level representation of the system. Performance, functionality and physical dimensions are considered here.

Related tests