Amazon Aptitude Paper 3


10 Questions MCQ Test Placement Papers - Technical & HR Questions | Amazon Aptitude Paper 3


Description
This mock test of Amazon Aptitude Paper 3 for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Quant Amazon Aptitude Paper 3 (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Amazon Aptitude Paper 3 quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Amazon Aptitude Paper 3 exercise for a better result in the exam. You can find other Amazon Aptitude Paper 3 extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

A function f(x) is defined as f(x) = f(x - 2) - x(x + 2) for all the integer values of x and f(1) + f(4) = 0. What is the value of f(1) + f(2) + f(3) + f(4) + f(5) + f(6)?

Solution:

Let S = f(1) + f(2) + f(3) + f(4) + f(5) + f(6) 

As f(1) + f(4) = 0, therefore S = f(2) + f(3) + f(5) + f(6) ------ (1)

f(2) = f(0) - 8

f(3) = f(1) - 15

f(4) = f(2) - 24 = f(0) - 32

f(5) = f(3) - 35 = f(1) - 50

f(6) = f(4) - 48 = f(0) - 80 

Put the above values in equation (1), we get

S = f(0) - 8 + f(1) - 15 + f(1) - 50 + f(0) - 80

S = 2(f(0) + f(1)) - 153 ------ (2) 

As we already know f(1) + f(4) = 0 ⇒f(1) + f(0) - 32 = 0 ⇒f(1) + f(0) = 32

Putting this value in equation 2, we get S = 2(32) - 153 = -89

So, Ans is option C.

QUESTION: 2

In ABC, the internal bisectors of  ABC and  ACB met at 1 and BAC = 50.The measure of BIC is

Solution:

I is the In-centre

So,  BIC = 90 + 1/2  BAC

= 90 + 1/2 50 = 115

QUESTION: 3

The difference between [3/5] of [2/3] a number and [2/5] of[1/4] of the same number is 288. What is the number?

Solution:

Let the current price be Rs. 100.

For getting 12% profit he should sell it at Rs. 112.

Let the label price be x.

Let the no. Be [3/5]*[{2/5}x]-[2/5]*[1/4]x,then = 288 Solving it we will get 960

QUESTION: 4

A, B, C and D are four consecutive odd numbers and their average is 42. What is the product of B and D?

Solution:

Work done by A and B in 12 days is

12[112*5/4]=12*5/120=.5

As diff. Is same so average should lie between B and C so B is 41 & C is 43 so D must be 45 as we have to find the product of B and D so it would be 1845

QUESTION: 5

BL and CM are medians of ABC right angled at A and BC =5 cm. If BL =3- 5/2 cm, then the length of CM is

Solution:

Here, BC = 5cm

BL = 3 5/2 cm 

By using the formula

4(BL2 + CM2) = 5BC2

QUESTION: 6

A sum of Rs 731 is divided among A, B and C such that A receive 25% more than B and B receive 25% less than C. What is Cs share in the amount?

Solution:

A + B + C = 731 ..... (i) A = 1.25B, gives A = 1.25 * 0.75 C = 0.9375 C....(ii) B = 0.75C....(iii) Using (ii) and (iii) in (i) we get 0.9375C + 0.75C + C = 731, gives C = 272. So option E is the answer.

QUESTION: 7

In how many different ways can letters of the word "PRAISE" be arranged?

Solution:

As total number of alphabets in PRAISE are 6, so total no. of ways is 6!=720 So option A is the answer

QUESTION: 8

If the numerator of a fraction is increased by 150% and the denominator of the fraction is increased by 300%, the resultant fraction is [5/18]. What is original fraction?

Solution:

Let the fraction be [n/d] & after that it becomes [2.5 n / 4 d]=5/18 . So we get the result as [4/9]

QUESTION: 9

A car covers the first 30 km of its journey in 45 minutes and the remaining 25 km in 30 minutes. What is the average speed of the car?

Solution:

Total distance/Total time =(30+25)/[(3/4)+(1/2)]

Average Speed=44kmph

QUESTION: 10

Four examiners can examine a certain number of answer papers in 10 days by working for 5 hours a day. For how many hours a day would 2 examiners have to work in order to examine twice the number of answer papers in 20 days?

Solution:

Related tests