Amazon Verbal Paper


10 Questions MCQ Test Placement Papers - Technical & HR Questions | Amazon Verbal Paper


Description
This mock test of Amazon Verbal Paper for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 10 Multiple Choice Questions for Quant Amazon Verbal Paper (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Amazon Verbal Paper quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Amazon Verbal Paper exercise for a better result in the exam. You can find other Amazon Verbal Paper extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

 In the sentence provided a part of the sentence is underlined. Beneath the sentence, four/five different ways of paraphrasing the underlined part are indicated. Choose the best alternative amongst the four/five.

Q. Living with compassion and contributing to others lives would helping us add happiness to our lives as

Solution:

"Will help" indicates surety whereas "would help indicates chance/may be. Hence, the correct phrase is "will help us" as it is grammatically correct.. Also 'would' is past form of 'will' and here present form is required.

QUESTION: 2

The easiest way for prevent stress caused by work or home pressures is to indulge in high levels of physical activity

Solution:

Prevent will take "to" as preposition and not "for" Therefore to preventis correct.

QUESTION: 3

DIRECTIONS for the question 3-5:  

Read the sentence to find out whether there is any grammatical error or idiomatic error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the answer. if there is No Error" the answer is (E). (Ignore errors of punctuation if any.)

Q. For all of sadness, poverty and diseases (1)/ in this world(2) / every one of us(3) / possesses unlimited ways of making a positive difference(4) / No Error(5)

Solution:

For all sadness, poverty and disease...the use of "of" is redundant.

QUESTION: 4

Excess weight is the result of (1)/ unhealthy eating habits (2)/ which are inherent risk factors (3)/ responsible for many diseases.(4) / No Error(5)

Solution:

The sentence is correct.

QUESTION: 5

The therapeutic benefits (1)/ at helping others(2) / have long been(3) / recognised by people.(4) / No Error(5)

Solution:

"Of" helping others, instead of preposition "at" At is a preposition of time and place. 

QUESTION: 6

DIRECTION for question 6-10: 

Read the given passage and answer the questions.

A new generation of scientists is not convinced that language is innate and hard-wired into our brain and they say that small, even apparently insignificant differences between languages do affect the way speakers perceive the world. The brain is shaped by experience, says Dan Slobin of the University of California at Berkeley. Some people argue that language just changes what you attend to , says Lera Boroditsky of the Massachusetts Institute of Technology. But what you attend to changes what you encode and remember. In short, it changes how you think. (BEC Higher Cambridge University Press 2008)

Q. Choose the word which means Innate

Solution:

Inbred means inherent 

QUESTION: 7

A new generation of scientists is not convinced that language is innate and hard-wired into our brain and they say that small, even apparently insignificant differences between languages do affect the way speakers perceive the world. The brain is shaped by experience, says Dan Slobin of the University of California at Berkeley. Some people argue that language just changes what you attend to , says Lera Boroditsky of the Massachusetts Institute of Technology. But what you attend to changes what you encode and remember. In short, it changes how you think. (BEC Higher Cambridge University Press 2008)

Q. Choose the word which means hard -wired

Solution:

Intrinsic means inborn or inherent

QUESTION: 8

A new generation of scientists is not convinced that language is innate and hard-wired into our brain and they say that small, even apparently insignificant differences between languages do affect the way speakers perceive the world. The brain is shaped by experience, says Dan Slobin of the University of California at Berkeley. Some people argue that language just changes what you attend to , says Lera Boroditsky of the Massachusetts Institute of Technology. But what you attend to changes what you encode and remember. In short, it changes how you think. (BEC Higher Cambridge University Press 2008)

Q. The word Perceive means 

I. To regard as being such 
II. To become aware through the senses

Choose the correct option:

Solution:

The word perceive means to form an opinion about something 

QUESTION: 9

A new generation of scientists is not convinced that language is innate and hard-wired into our brain and they say that small, even apparently insignificant differences between languages do affect the way speakers perceive the world. The brain is shaped by experience, says Dan Slobin of the University of California at Berkeley. Some people argue that language just changes what you attend to , says Lera Boroditsky of the Massachusetts Institute of Technology. But what you attend to changes what you encode and remember. In short, it changes how you think. (BEC Higher Cambridge University Press 2008)

Q. What is the synonym for Encode

Solution:

Cipher is a synonym for encode and like the word encode, cipher is used as a verb 

QUESTION: 10

A new generation of scientists is not convinced that language is innate and hard-wired into our brain and they say that small, even apparently insignificant differences between languages do affect the way speakers perceive the world. The brain is shaped by experience, says Dan Slobin of the University of California at Berkeley. Some people argue that language just changes what you attend to , says Lera Boroditsky of the Massachusetts Institute of Technology. But what you attend to changes what you encode and remember. In short, it changes how you think. (BEC Higher Cambridge University Press 2008)

Q. What does language change?

Solution:

It has been mentioned in the paragraph that language changes what we attend to which changes how we think. The answer therefore, is option no. 3 

Related tests