IOS And Security Device Manager, Networking Quiz


15 Questions MCQ Test Placement Papers - Technical & HR Questions | IOS And Security Device Manager, Networking Quiz


Description
This mock test of IOS And Security Device Manager, Networking Quiz for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Quant IOS And Security Device Manager, Networking Quiz (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this IOS And Security Device Manager, Networking Quiz quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this IOS And Security Device Manager, Networking Quiz exercise for a better result in the exam. You can find other IOS And Security Device Manager, Networking Quiz extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the following commands sets the secret password to Cisco?

Solution: The enable secret password is case sensitive, so the second option is wrong. To set the enable secret <password>, use the enable secret <password> command from global configuration mode.
QUESTION: 2

You type the following command into the router and receive the following output:

Router#show serial 0/0
        ^
% Invalid input detected at '^' marker.
Why was this error message displayed?

Solution: You can view the interface statistics from user mode, but the command is show interface serial 0/0.
QUESTION: 3

Which of the following commands will display the current IP addressing and the layer 1 and 2 status of an interface?

  1. show version
  2. show protocols
  3. show interfaces
  4. show controllers
  5. show ip interface

Solution: The commands show protocols, show interfaces, and show ip interface will show you the layer 1 and 2 status and the IP addresses of your router's interfaces.
QUESTION: 4

You type show running-config and get this output:

[output cut]
Line console 0
    Exec-timeout 1 35
    Password BIXPASSWD
    Login
[output cut]
What do the two numbers following the exec-timeout command mean?
Solution: The exec-timeout command is set in minutes and seconds.
QUESTION: 5

What layer of the OSI model would you assume the problem is in if you type show interface serial 1 and receive the following message? "Serial1 is down, line protocol is down."

Solution: If you see that a serial interface and the protocol are both down, then you have a Physical layer problem. If you see serial1 is up, line protocol is down, then you are not receiving (Data Link) keepalives from the remote end.
QUESTION: 6

Which of the following commands will configure all the default VTY ports on a router?

Solution: From global configuration mode, use the line vty 0 4 command to set all five default VTY lines.
QUESTION: 7

Which of the following commands displays the configurable parameters and statistics of all interfaces on a router?

Solution: With the show interfaces command, you can view the configurable parameters, get statistics for the interfaces on the router, verify if the interfaces are shut down, and see the IP address of each interface.
QUESTION: 8

You need to find the broadcast address used on a LAN on your router. What command will you type into the router from user mode to find the broadcast address?

Solution: The command show ip protocols will actually show you the broadcast address for each interface - too bad it isn't a possible answer. Your best answer is show interfaces, which will provide the IP address and mask for each interface.
QUESTION: 9

Which command will delete the contents of NVRAM on a router?

Solution: The erase startup-config command erases the contents of NVRAM and will put you in setup mode if the router is restarted.
QUESTION: 10

What command do you type to save the configuration stored in RAM to NVRAM?

Solution: To copy the running-config to NVRAM so that it will be used if the router is restarted, use the copy running-config startup-config command (copy run start for short).
QUESTION: 11

You type Router#sh ru and receive an % ambiguous command error. Why did you receive this message?

Solution: The % ambiguous command error means that there is more then one possible command that starts with ru. Use a question mark to find the correct command.
QUESTION: 12

If you wanted administrators to see a message when logging into the router, which command would you use?

Solution: The typical banner is a message of the day (MOTD) and is set by using the global configuration mode command banner motd.
QUESTION: 13

How many simultaneous Telnet sessions does a Cisco router support by default?

Solution: Cisco routers, if they do not have the Enterprise edition of the IOS, will default to 5 simultaneous Telnet sessions.
QUESTION: 14

You set the console password, but when you display the configuration, the password doesn't show up; it looks like this:

[output cut]
Line console 0
    Exec-timeout 1 44
    Password 7098C0BQR
    Login
[output cut]
What cause the password to be stored like this?
Solution: The command service password-encryption, from global configuration mode, will encrypt the passwords.
QUESTION: 15

Which command will show you whether a DTE or a DCE cable is plugged into serial 0?

Solution: The show controllers serial 0 command will show you whether either a DTE or DCE cable is connected to the interface. If it is a DCE connection, you need to add clocking with the clock rate command.

Related tests