Virtual LANs, Networking Quiz


15 Questions MCQ Test Placement Papers - Technical & HR Questions | Virtual LANs, Networking Quiz


Description
This mock test of Virtual LANs, Networking Quiz for Quant helps you for every Quant entrance exam. This contains 15 Multiple Choice Questions for Quant Virtual LANs, Networking Quiz (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Virtual LANs, Networking Quiz quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Quant students definitely take this Virtual LANs, Networking Quiz exercise for a better result in the exam. You can find other Virtual LANs, Networking Quiz extra questions, long questions & short questions for Quant on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

Which of the following is true regarding VLANs?

Solution: Switches do not propagate VLAN information by default; you must configure the VTP domain. VLAN Trunk Protocol (VTP) is used to propagate VLAN information across a trunked link.
QUESTION: 2

Which protocol reduces administrative overhead in a switched network by allowing the configuration of a new VLAN to be distributed to all the switches in a domain?

Solution: Virtual Trunk Protocol (VTP) is used to pass a VLAN database to any or all switches in the switched network. The three VTP modes are server, client, and transparent.
QUESTION: 3

Which of the following is true regarding VTP?

Solution: All Cisco switches are VTP servers by default. No other VTP information is configured on a Cisco switch by default. You must set the VTP domain name on all switches to be the same domain name or they will not share the VTP database.
QUESTION: 4

Which command will configure a switch port to use the IEEE standard method of inserting VLAN membership information into Ethernet frames?

Solution: If you are on a 2950 switch, then the interface command is just switchport mode trunk, since the 2950 can only run the IEEE 802.1Q version. However, a 3550 can run both ISL and 802.1Q, so you must use the encapsulation command. The argument to choose 802.1Q for a trunking protocol is dot1q.
QUESTION: 5

Which of the following commands sets a trunk port on a 2960 switch?

Solution: To set a switch port to trunk mode, which allows all VLAN information to pass down the link, use the switchport mode trunk command.
QUESTION: 6

When a new trunk link is configured on an IOS-based switch, which VLANs are allowed over the link?

Solution: By default, all VLANs are allowed on the trunk link and you must remove by hand each VLAN that you don't want traversing the trunked link.
QUESTION: 7

Which of the following modes are valid when a switch port is used as a VLAN trunk?

  1. Blocking
  2. Dynamic auto
  3. Dynamic desirable
  4. Nonegotiate
  5. Access
  6. Learning
Solution: The valid modes of a VLAN trunk on a switch are dynamic auto, dynamic desirable, trunk (on), and nonegotiate.
QUESTION: 8

To configure the VLAN trunking protocol to communicate VLAN information between two switches, what two requirements must be met?

  1. Each end of the trunk link must be set to the IEEE 802.1e encapsulation.
  2. The VTP management domain name of both switches must be set the same.
  3. All ports on both the switches must be set as access ports.
  4. One of the two switches must be configured as a VTP server.
  5. A rollover cable is required to connect the two switches together.
  6. A router must be used to forward VTP traffic between VLANs.
Solution: You must have the same VTP domain name on all switches in order to share VLAN information between the switches. At least one of the switches must be a VTP server; the other switches should be set to VTP client.
QUESTION: 9

Which switching technology reduces the size of a broadcast domain?

Solution: Virtual LANs break up broadcast domains in layer 2 switched internetworks.
QUESTION: 10

You want to improve network performance by increasing the bandwidth available to hosts and limit the size of the broadcast domains. Which of the following options will achieve this goal?

Solution: By creating and implementing VLANs in your switched network, you can break up broadcast domains at layer 2. For hosts on different VLANs to communicate, you must have a router or layer 3 switch.
QUESTION: 11

Which of the following provide inter-switch VLAN communication?

  1. ISL
  2. VTP
  3. 802.1Q
  4. 802.3Z
Solution: ISL is a Cisco-proprietary frame-tagging method. IEEE 802.1Q is the nonproprietary version of frame tagging.
QUESTION: 12

A switch has been configured for three different VLANs: VLAN2, VLAN3, and VLAN4. A router has been added to provide communication between the VLANs. What type of interface is necessary on the router if only one connection is to be made between the router and the switch?

Solution: Although you can use either 100Mbps or 1Gbps Ethernet, the 100Mbps is necessary at a minimum and is the best answer to this question. You need to trunk the link from the switch to the router to make this connection work with inter-VLAN communication.
QUESTION: 13

Which of the following are benefits of VLANs?

  1. They increase the size of collision domains.
  2. They allow logical grouping of users by function.
  3. They can enhance network security.
  4. They increase the size of broadcast domains while decreasing the number of collision domains.
  5. They simplify switch administration.
  6. They increase the number of broadcast domains while decreasing the size of the broadcast domains.
Solution: VLANs break up broadcast domains in a switched layer 2 network, which means smaller broadcast domains. They allow configuration by logical function instead of physical location and can create some security if configured correctly.
QUESTION: 14

Which of the following protocols are used to configure trunking on a switch?

  1. VLAN Trunk Protocol
  2. VLAN
  3. 802.1Q
  4. ISL
Solution: Cisco has a proprietary trunking protocol called ISL. The IEEE version is 802.1Q.
QUESTION: 15

What VTP mode allows you to change VLAN information on the switch?

Solution: Only in server mode can you change VTP information on a switch.

Related tests