Inventions Quiz - 3, General Knowledge


25 Questions MCQ Test General Knowledge | Inventions Quiz - 3, General Knowledge


Description
This mock test of Inventions Quiz - 3, General Knowledge for Current Affairs helps you for every Current Affairs entrance exam. This contains 25 Multiple Choice Questions for Current Affairs Inventions Quiz - 3, General Knowledge (mcq) to study with solutions a complete question bank. The solved questions answers in this Inventions Quiz - 3, General Knowledge quiz give you a good mix of easy questions and tough questions. Current Affairs students definitely take this Inventions Quiz - 3, General Knowledge exercise for a better result in the exam. You can find other Inventions Quiz - 3, General Knowledge extra questions, long questions & short questions for Current Affairs on EduRev as well by searching above.
QUESTION: 1

In which decade was the telegraph invented?

Solution: On May 24, 1844, Samuel Morse send his famous message, "What hath God wrought?"
QUESTION: 2

What inspired reflecting road lights to be invented?

Solution: In 1933, Englishman Percy Shaw was driving home when he saw a cat's eyes reflecting. He had been headed straight towards a fence with the cat on it, but on the other side was a drop of hundreds of feet.
QUESTION: 3

When were blue jeans invented?

Solution: The first blue jeans were invented by tailor Levi Strauss, who invented tougher working pants for the miners of the California Gold Rush.
QUESTION: 4

Who invented Electric Generator?

Solution:
QUESTION: 5

What device for new parents did Ann Moore invent in 1969?

Solution: Ann got the idea for the Snugli infant carrier from the traditional African baby carriers she observed while a volunteer for the Peace Corps in Africa.
QUESTION: 6

In which decade was the transistor invented?

Solution: On December 23, 1947, William Shockley, Walter Brattain and John Bardeen, of Bell Labs, announced their discovery of the point-contact germanium transistor to management.
QUESTION: 7

What Igor Sikorsky invented?

Solution: Invented in 1939.
QUESTION: 8

What Henry Bessemer invented?

Solution: Invented in 1856.
QUESTION: 9

What invention was first installed at a Hartford, Connecticut bank in 1889?

Solution: William Gray, inventor of the pay telephone, also invented the inflatable chest protector worn by baseball umpires and catchers.
QUESTION: 10

Ralph Samuelson was only 18 when he invented this sporting item in 1922. What was that?

Solution: The new item was first used on Lake Pepin in Minnesota.
QUESTION: 11

Who invented Bifocal Lens?

Solution:
QUESTION: 12

What Karl Benz invented?

Solution: Invented in 1885.
QUESTION: 13

When were bar code scanners invented?

Solution: The scanner reads the bar code label on something at a supermarket, and translates it into a number which the computer reads.
QUESTION: 14

When was the game Frisbee invented?

Solution: The first Frisbees were pie tins from the Frisbie Pie Company in Connecticut. In the 1950s, the pie tins were changed to plastic plates. The name then became the Flying Saucer, but later changed to Frisbee.
QUESTION: 15

This English inventor is known as the 'Father of Computing.'

Solution: Mauchly and Eckert invented the ENIAC computer. Farnsworth was a pioneer of early television.
QUESTION: 16

Who invented Airship (rigid)?

Solution:
QUESTION: 17

What piece of clothing was invented by French fashion designer Louis Reard in 1946?

Solution: The bikini, a two-piece swimsuit named for the Bikini Atoll in the Pacific, made its debut on July 5, 1946.
QUESTION: 18

In which year was MIDI introduced?

Solution:
QUESTION: 19

In which decade was the SPICE simulator introduced?

Solution: SPICE (Simulation Program with Integrated Circuit Emphasis) was introduced in May 1972 by the University of Berkeley, California.
QUESTION: 20

Who invented the first controllable flying AEROPLANE (AIRPLANE)?

Solution: Wilbur and Orville Wright made the first successful controlled powered flight at Kitty Hawk, North Carolina, in December 1903. The twelve second flight covered a distance of 120 feet and an altitude of just ten feet.
QUESTION: 21

In which decade was the Internet first implemented?

Solution: The first message ever sent over what is now called the Internet took place at 10:30PM on October 29, 1969. Back then, the Department of Defense called it ARPAnet (Advanced Research Projects Agency network).
QUESTION: 22

What groovy item was invented by Englishman Edward Craven Walker in 1963?

Solution: Groovy, baby! Lava lamps, which were a fixture in every hip pad in the 1960s and 70s, featured a mixture of water and colored oil that created swirl patterns when heated by a light bulb.
QUESTION: 23

What did cardiologist Dr. Paul Zoll invent in Massachusetts in 1952?

Solution: The pacemaker is an electrical device that regulates the heartbeat.
QUESTION: 24

What Elmer A. Sperry invented?

Solution: Invented in 1911.
QUESTION: 25

When was the toothbrush invented?

Solution:

Similar Content

Related tests